Smart fortwo - prenova

Ponedeljek, 19 Marec 2012

Smart je predstavil prenovljeno različico svojega priljubljenega malčka imenovanega Fortwo, ki bo na voljo že letošnjo pomlad. Kupce bo poizkušal prepričati z nekoliko spremenjenim videzom, posodobljeno notranjostjo in varčnimi motorji. Smart fortwo je bil od premierne predstavitve leta 1998 prodan v kar 1,3 milijona primerkih po celem svetu.


Od predhodnika se smart fortwo razlikuje po večji maski, na kateri izstopa logotip znamke. Opaznejša sprememba je tudi večja odprtina za zrak in ukrivljen podaljšek na spodjem delu odbijača. Novi Fortwo bo imel tudi prenovljena sprednja svetila, ki bodo vsebovali LED elemente za dnevno vožnjo. Na boku opazimo diskretne stranske letve, zadek vozila pa je ostal bolj ali manj nespremenjen, z izjemo manjšega, difuzorju podobnega, zaključka na odbijaču. Za smarta fortwo bo na voljo sedem barv zunanjosti, pri čemer je vredno omeniti novo motno sivo barvo. Tako kot prejšnji model, bo tudi prenovljeni smart fortwo na voljo v različicah kupe in kabrio.

Spremembe pri modelu Fortwo so opazne tudi v notranjosti. Prenovljen volan, nova barvna kombinacija prevlek (imenovana »crystal grey«), kombinacija imitacije usnja in tekstila na vratih in velik LCD zaslon na sredinski konzoli, poskrbijo za  modernejši videz notranjosti. Tudi novi Smart Fortwo bo na voljo v petih različicah opreme, tako kot prejšnja različica. Gre za osnovni paket Pure, ter razširjene Pure, Passion, Brabus in Brabus xclusive. Slednja prinašata posebne dodatke v notranjosti ter kar šest dodatnih barv platnene strehe v kabrio različici.

Motorna paleta bo sestavljena iz šestih motorjev. Vrh ponudbe bo predstavljal turbodizelski agregat CDI. Omeniti je potrebno tudi okolju prijazni, električno in mikro hibridno različico. Cena za osnovni model pure, z 45 kW (60 KM) motorjem, bo znašala okoli 10.275 €.

Jože Novak

Galerija