40 milijonov Mazd na Japonskem

Petek, 20 Julij 2007

17. julija 2007 so pri Mazdi na Japonskem izdelali 40-milijonto vozilo. Dogodek so proslavili kar v tovarni Ujina 2 blizu sedeža podjetja v Hirošimi. Predsednik in CEO Mazda Motor Company Hišakazu Imaki si je skupaj z vodilnimi kadri ob tem svečanem dogodku ogledal prihod prve nove Mazde2 s tekočih trakov, novinka pa je hkrati 40-milijonto Mazdino vozilo od ustanovitve naprej. Mazda se je s proizvodnjo avtomobilov pričela ukvarjati pred 75 leti in devetimi meseci, oktobra 1931, ko so na trg poslali svoj prvi trikolesni dostavnik.

Na slovesnosti se je g. Imaki zahvalil kupcem Mazdinih vozil, ki so skozi mnoga desetletja omogočali razcvet podjetja, hkrati pa poudaril pomen nenehnega izobraževanja ljudi, zaposlenih v podjetju Mazda, ki so s svojimi idejami vedno znova prehitevali razvoj, predanost izzivom pa je lastnost, ki zagotavlja odlične rezultate tudi v prihodnosti. Navsezadnje je Mazda edina znamka na svetu, ki se ni ustrašila izzivov, ki jih ponuja  rotacijski motor. Ob izjemnem jubileju se Mazda zavezuje, da bo tudi v prihodnje svojim kupcem ponudila avtomobile, ki jim bodo vlivali veselje do vožnje in jih bo zabavno voziti vedno znova in znova, je še zaključil g. Imaki.

Mazda je leta 1931 pričela s proizvodnjo trikolesnih dostavnih vozil, leta 1960 pa se je podjetje podalo na trg osebnih vozil z modelom R360 Coupe. Od takrat naprej je Mazda rasla v globalno podjetje, ki še posebej slovi po svojih športnih avtomobilih z rotacijskimi motorji. Najprej je bil to Cosmo Sport, nato legendarna RX-7, sloves pa uživa tudi med ljudmi, ki prisegajo na zanesljivost in vzdržljivost. Po uspešnih družinskih Mazdah 323 in 626 je leta 2002 podjetje popolnoma prevetrilo svojo ponudbo in na trg poslalo novo generacijo modelov (Mazda3, Mazda6) ki jih zaznamuje zdaj že svetovno znana Zoom-Zoom hišna filozofija.

Podjetje je dejavno tudi na področju uvajanja novih tehnologij za optimiranje proizvodnje, ki so hkrati prijazne delavcem in okolju. Nadvse odmevni rešitvi na tem področju sta bili sistem barvanja z barvami na vodni osnovi (Three Layer Wet Paint) in sistemska rešitev Integrated Scheduled Production, ki omogoča fleksibilnost in visokokakovostno sinhronizacijo procesov na tekočem traku. V prihodnje Mazda načrtuje rast vrednosti svoje blagovne znamke in še večjo učinkovitost svojih poslovnih procesov v skladu s strateškim načrtom Mazda Advancement Plan. Hkrati bodo pri Mazdi skrbeli za razvoj odličnih proizvodov in storitev, ki bodo v skladu z zahtevnimi pričakovanji kupcev glede kakovosti, varnosti in varstva okolja. 

 

MMS