Povečanje proizvodnje mazde CX-5 in motorjev Skyactiv

Petek, 06 Julij 2012

Mazda je objavila namero o povečanju proizvodnih kapacitet za novi kompaktni crossover Mazda CX-5 z 200.000 na 240.000 enot letno, tako da bodo ob tovarni Ujina No.2 v proizvodnjo vključili tudi tovarno Ujina No.1. Razširitev proizvodnje je logična posledica izjemnega zanimanja za Mazdo CX-5 po celem svetu.


Mazda CX-5 je prvi Mazdin model, ki v celoti temelji na principu Skyactiv Technology in združuje edinstveno kombinacijo ekonomičnosti ter veselja do vožnje. Z začetkom prodaje, v februarju, je število naročil močno preseglo prvotna pričakovanja, tako da so pri Mazdi število predvidenih prodanih enot v fiskalnem letu 2012 s 160.000 povečali na 190.000. Nadgradnja tekočega traku v dodatni tovarni poteka po principu Mazdinega inovativnega proizvodnega procesa Monotsukuri Innovation, zaradi česar bo proizvodnja lahko stekla predčasno.

Takaši Jamanuči, predsednik in CEO Mazda Motor Corporation je ob tem povedal: »Hvaležni smo za vse pohvale in za informacije o zadovoljstvu kupcev z modelom CX-5, ki jih dobivamo z vsega sveta. Povečanje proizvodnih kapacitet za CX-5 izkazuje naš trud, da bi kupci, ki čakajo na svoje avtomobile, le-te dobili čim prej, hkrati pa bo omogočilo vzpostavitev fleksibilnega sistema proizvodnje, ki bo omogočal izdelavo proizvodov nove generacije Skyactiv v tovarni Ujina No.1. Verjamem, da slednje dokazuje tudi Mazdino stalno prizadevanje za razvoj in optimizacijo proizvodnih procesov.«

Mazda bo podvojila letno proizvodno kapaciteto motorjev Skyactiv na 800.000 enot

Proizvodnja motorjev se bo do oktobra 2012 povečala s 400.000 na 800.000 enot. Tovarna izdeluje tako Skyactiv-D dizelske, kot tudi Skyactiv -G bencinske pogonske agregate, povečanje kapacitete pa je odziv na izjemno zanimanje za avtomobile, temelječe na tehnologijah Skyactiv. Povečanje kapacitet omogoča visokozmogljiv in fleksibilen sistem proizvodnje, ki temelji na večnamenski opremi.

Mazda načrtuje prodajo 1.700.000 enot motorjev Skyactiv do konca fiskalnega leta 2016, pri čemer bodo modeli, temelječi na tehnologijah Skyactiv, predstavljali 80 odstotkov celotne prodaje.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper