Posebna serija Mazde3 in Mazde6 Mirai

Sreda, 30 Marec 2011
S pomladjo prihajata v Mazdine prodajne salone posebni seriji bogato opremljenih modelov Mazda3 in Mazda6 Mirai. Ime 'mirai' v japonščini pomeni prihodnost, v kombinaciji z Mazdo3 in Mazdo6 pa ekskluziven in bogat paket serijske opreme.

Mazda6 Mirai
Mazda6 Mirai s ceno od 25.000 evrov naprej je na voljo v petvratni in karavanski različici. Temelji na modelu TE z zmogljivim in varčnim dizelskim ali bencinskim motorjem. Posebni paket opreme poleg 5-letne podaljšane garancije nudi delno oblazinjenje sedežev v usnju, sistem bluetooth za prostoročno telefoniranje in povezavo z MP3-predvajalnikom, športno masko hladilnika, vmesnik za iPod in USB, okrasne dele armaturne plošče v kombinaciji kroma in klavirsko črne barve ter naslon za roke med sprednjima sedežema. Prihranek v primerjavi z običajnim paketom opreme znaša kar 3.950 evrov. Mazda6 Mirai je na voljo v naslednjih kovinskih odtenkih: rdeči, črni, biserno beli in srebrni barvi. Mazda6 Mirai je na voljo v dveh karoserijskih različicah in dveh motorjih, 2-litrskim bencinskim s 114 kW in 2.2-litrskim dizelskim agregatom s 95 kW.

Mazda3 Mirai
Velik prihranek v višini 3.300 evrov nudi tudi Mazda3 Sport Mirai v petvratni kombilimuzinski različici. Kompaktna Mazda3 Mirai je za 17.890 evrov na voljo v kombinaciji z 1,6-litrskim bencinskim motorjem s 77 kW in temelji na opremi TE. V primerjavi s kompletom opreme TE je paket Mirai bogatejši za 17-palčna lita platišča, meglenke, tipala za pomoč pri vzvratnem parkiranju, tempomat, bluetooth sistem za prostoročno telefoniranje in povezavo z MP3-predvajalnikom, vmesnika za iPod in USB, LED-zadnje luči, dinamičen zaključek izpušne cevi in komplet ekskluzivnih predpražnikov. Za še več dinamičnosti poskrbi še športni paket, ki ponuja tudi športne odbijače in športna sprednja sedeža. Mazda3 Mirai je na voljo v petih barvah: črni, rdeči, biserno beli, nebesno modri in aluminijasto srebrni.