Mazda pripravlja za Ženevo dve evropski premieri

Petek, 12 Februar 2016

Mazda se bo na 86. Mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi predstavila z dvema evropskima premierama. V središču pozornosti bo atraktivni koncept Mazda RX-vision, vsakodnevno bolj uporabna pa bo nova nizkoemisijska Mazda3, ki jo poganja izpopolnjen čisti dizelski motor skyactiv-D 1.5.

Koncept RX-vision dodaja fantastično novo obliko Mazdini bogati dediščini športnih avtomobilov, gnanih z rotacijskim motorjem. RX-vision se navezuje na edinstveno paleto avtomobilov z oznako RX in je simbol izzivalnega duha Mazde, edinega avtomobilskega proizvajalca, ki je na trgu uspel z rotacijskim motorjem. Oblikovalci so s to študijo predstavili oblikovanje Kodo – duša gibanja na pozornost zbujajoč način, ki jim je pred nekaj dnevi prinesel tudi nagrado “Most Beautiful Concept Car of the Year”.

Novi čisti dizel skyactiv-D 1,5 bo poganjal najbolj učinkovito verzijo mazde3, najuspešnejšega mMazdinega modela v Evropi. Nova izvedenka motorja omogoča še več udobja in uživanja v vožnji, prinaša več tišine in poskrbi za hitrejši ter linearnejši odziv na voznikov pritisk stopalke za plin. Motor skyactiv-D 1.5, ki je bil predstavljen v Ženevi leta 2014, je že na voljo v mazdi2 in mazdi CX-3.

V Ženevi bo razstavljena tudi nova mazda MX-5, ki je lani že zapeljala na največje evropske trge, tam dosegla 4-kratno rast prodaje ter zbrala 15 nagrad.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper