Najbolje prodajani roadster na svetu slavi - Mazda je izdelala milijonto MX-5

Torek, 26 April 2016

22. aprila je iz tekočega traku Mazdine tovarne v Hirošimi zapeljala milijonta mazda MX-5. Roadseter, ki so ga začeli proizvajati pred 27 leti , si je prislužil mesto v Guinessovi knjigi svetovnih rekordov, kot najbolje prodajani dvosedi športni avtomobil na svetu. Nedavno se je v Sloveniji pričela prodajati njegova četrta generacija, ki je dosegla še posebej velik uspeh – postala je Svetovni avto leta 2016.

V počastitev okroglega jubileja roadsterja MX-5 se bo Mazda zahvalila ljubiteljem in lastnikom po vsem svetu s svetovno turnejo milijonte izdelane mazde MX-5, ki se bo pojavljala na različnih dogodkih. Vrhunec turneje pa bo v Veliki Britaniji, ki je služila kot navdih za snovanje tega roadsterja pred 27 leti. MX-5 bo nastopila na Festivalu hitrosti v Goodwoodu, kjer bosta na ogled tudi konceptna avtomobila MX-5 Speedster in MX-5 Spyder, lani predstaviljena v Ameriki, na sejmu predelanih vozil SEMA.

Od prve generacije dalje, do sedanje četrte generacije, je bila osnova za našo dobro prodajo vedno močna baza ljubiteljev the avtomobilov po vsem svetu,” je razložil izvršni direktor in predsednik Mazda Motor Corporation Masamichi Kogai. “Mazda je bila ustanovljena v Hirošimi pred 96 leti in v času, ko se približujemo stoletnici, nadaljujemo ponujati kupcem užitek v vožnji s tem modelom, ki je postal simbol naše znamke. Mazda namerava s kupci vzpostaviti poseben odnos in postati edina znamka, ki jo bodo izbirali vedno znova.”
 

Aleksander Praper