Bliža se predstavitev nove generacije kultnega roadsterja MX-5

Sobota, 19 Julij 2014

Po petindvajsetih letih in treh generacijah Mazda odpira novo poglavje v evoluciji modela MX-5. Četrto generacijo kultnega roadsterja bodo pri Mazdi najprej predstavili izbranemu občinstvu na dveh posebnih dogodkih v Španiji.

Uradna predstavitev nove generacije mazde MX-5 bo potekala 3. in 4. septembra v Barceloni, sočasno pa tudi na Japonskem in v ZDA. Mazdini gostje z vsega sveta bodo imeli prvi priložnost videti četrto generacijo modela MX-5, ki se med drugim lahko pohvali tudi z vpisom v Guinessovi knjigi rekordov kot najbolje prodajan dvosedežni športni avto vseh časov. Dva dni kasneje, 6. septembra, se bodo v Barceloni zbrali ljubitelji modela MX-5 z vse Evrope, ki bodo prav tako imeli možnost biti med prvimi pričevalci nove generacije legende med roadsterji. Pod geslom »Long live the Roadster« bodo počastili tudi 25-letnico premiere prve generacije modela MX-5.

Od leta 1989, do konca letošnjega maja, je bilo izdelanih kar 945.000 primerkov mazde MX-5. Zmagovita kombinacija veselja do vožnje, zadnjega pogona, lahkotnosti in ekonomičnosti je ponovno oživila takrat že skoraj mrtev trg roadsterjev.

»Mazda MX-5 v popolnosti pooseblja Mazdino nekonvencionalno razmišljanje in veselje do vožnje.«, je povedal predsednik in CEO Mazda Motor Europe, Jeff Guyton, in dodal: »Že četrt stoletja je v središču pozornosti in tudi z novo generacijo bomo, v to sem prepričan, za prvinski občutek za volanom navdušili tudi nove generacije voznikov po vsem svetu«.
 

Aleksander Praper