Boschevi sistemi eBike na sejmu Intermot

Ponedeljek, 15 Oktober 2012

Letos je bil na sejmu Intermot prvič predstavljen Boschev sistem eBike. E-mobilnost je bila v središču pozornosti letošnjega Mednarodnega sejma motociklov, skuterjev in koles, ki je potekal od 3. do 7. oktobra v Kölnu. Boschev sistem eBike sestavljajo motor, baterija, krmilo in zaslon.


Vsaka komponenta je mojstrovina za sebe, skupaj pa ustvarijo namensko popolno napravo.

E-mobilnost aktivira in motivira ljudi na več načinov, to pa se nanaša tudi na nas kot podjetje. Mobilnost je vendar že od nekdaj glavna tema v Boschu. Po našem mnenju eMobilnost za prevozna sredstva na dveh kolesih prispeva k nadaljnjemu razvoju mobilnosti v skladu z varstvom okolja in naravnih dobrin. Kot tehnološko podjetje smo v položaju, da z znanjem in izkušnjami prispevamo k razvoju in uporabi električnih pogonskih sistemov," je povedal Claus Fleischer, vodja proizvodnega oddelka Boschevega sistema eBike.   

Sistem eBike, ki ga podjetje Bosch predstavlja na sejmu, je najsodobnejši sistem.  Njegova najpomembnejša dela sta zaslon Intuvia in baterija 400 Wh PowerPack 400. Teža baterije PowerPack 400 je 2,6 kg, tako da je malo težja od baterije PowerPack 300, vendar je bolj kompaktna in ima 30 odstotkov večji domet.  Na voljo je v dveh različicah: namesti se na okvir ali na zadnji nosilec, maksimalni čas polnjenja pa znaša tri ure in pol.  Z uporabo novega, tihega polnilnika 80-odstotno napolnjenost doseže že po dveh urah in pol polnjenja.


Z vlogo inteligentnega "ključa za vžig" nova naprava Intuvia na volanu vžge in upravlja eBike

Intuvia je nova generacija elektronskega upravljanja s sistemom eBike. Kot že ime pove, je "vžig" Boschevega električnega pogona eBike tako preprosto, da uporabnik intuitivno lahko ugotovi, kako se uporablja, nudi pa različne informacije in pristop različnim funkcijam.  Z uporabo enote za upravljanje Intuvia, ki se zasebno namesti na volan, lahko uporabnik izbere enega od petih načinov dela, in sicer eco, tour, sport, turbo, off ali pa uporabi Boscev sistem eBike z novim načinom dela, in sicer potiskanje kolesa. Enoto za upravljanje Intuvia lahko preizkusite tudi na sejmu. Informacije o celotnem Boschevem sistemu so prav tako na voljo na sejmu Intermot.

Obiskovalci so na sejmu lahko v živo izvedeli, kako je voziti kolo z Boschevim pogonskim sistemom. Način vožnje, ki nudi ugodje, športni slog in optimalna koordinacija so vožnjo zaokrožili v izjemno doživetje.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper