Chef Uroš Štefelin je za OMV Slovenija ustvaril tri posebne slovenske VIVA sendviče

Sobota, 28 Oktober 2017

Priznani slovenski kuharski mojster Uroš Štefelin je ustvaril tri nove VIVA sendviče, ki so gostom na voljo na bencinskih servisih OMV VIVA. Primorski, Alpski in Štajerski sendvič nudijo značilne okuse in odražajo tradicijo posamezne regije.

Priznani kuharski 'chef' Uroš Štefelin je znan po svoji želji predstaviti tradicionalne slovenske okuse ter jih obogatiti s sodobnimi pristopi k pripravi hrane. V sodelovanju z OMV Slovenija je mojster sodobne slovenske kuhinje ustvaril tri ekskluzivne sendviče, ki predstavljajo tri slovenske regije. Vsak sendvič pa prinaša sebi lastno edinstveno kombinacijo najbolj značilnih okusov regije, po kateri nosijo ime.

VIVA Štajerski
Sendvič VIVA Štajerski, ki med tremi ekskluzivnimi sendviči vsebuje največ posameznih okusov, goste bencinskih servisov prevzema s tradicionalno sočnimi sestavinami. Čebulni štručki je chef Štefelin dodal goveji rostbif, prepeličje jajce, kisle kumarice, vloženo papriko in mlado čebulo, ob tem pa bogati okus štajerske dopolnjujejo mladi sir kajmak, zeliščno maslo in pa nepogrešljivo bučno olje.

Štajerski sendvič najboljše ponazorimo kar z značilnostmi domačinov: »Gostoljuben in širokosrčen, vedno rad v družbi domačih dobrot, štajer's te od mize nikoli lačnega ne pusti.«

VIVA Alpski
Bogate okuse gorenjske regije je chef Štefelin združil v Alpskem sendviču, ki v objemu robate pletenice s semeni ponuja značilne gorenjske okuse. Pri tem ne manjkajo gorenjski želodec s kašo, sir ementaler, kisla repa, kumara in hrenov ter zeliščni namaz.

Sendvič, ki ponosno predstavlja gorenjsko, lahko na enostaven način predstavimo kot: »Robat in samosvoj, varčen pri naboru sestavin, a gvišn n'kol pri okusu.«

VIVA Primorski
Toplo ozračje, domačnost in gostoljubje primorske regije, ki nas vedno znova spomni na poletne dni, chef Štefelin povezuje z devetimi sestavinami. Navdih za ekskluzivni Primorski sendvič je našel v fileju sardonov, mocareli, belih beluših, češnjevih paradižnikih, bakalarju z oljčnim oljem, pestu bazilike in dodatku suhih paradižnikov, ki skupaj dopolnjujejo dišečo capreze štručko.

»Morje mu teče po žilah, ko pluje med okusi, ma dobrimi, kot pri noni,« so besede s katerimi povzamemo glavne značilnosti Primorskega sendviča.

Ekskluzivni VIVA sendviči po receptu chefa Uroša Štefelina – Štajerski, Alpski in Primorski – so na voljo na 36 bencinskih servisih OMV s ponudbo VIVA sendvičev.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper