Chevroletove novosti na salonu v Parizu

Ponedeljek, 27 Avgust 2012

Chevrolet ima nekaj tednov pred pariškim avtomobilskim sejmom veliko razlogov za veselje. Ne samo zaradi svetovne preimere novega SUV modela Trax, ampak tudi dejstva, da je z uvedbo 10 novih modelov v zadnjih 18 mesecih evropskim kupcem ponudil pestro izbiro. Hkrati, ko znamka uvaja nove izdelke, so posodobitev deležna tudi ostala vozila.


Chevrolet spark bo v Parizu predstavljen v prenovljeni podobi

Osveženi spark
Spark po prenovi nadaljuje s filozofijo drznega oblikovanja. Preoblikovana dvodelna maska hladilnika in sprednji odbijač, skupaj s posodobljeno obliko ohišij žarometov in meglenk, sparku prinašajo osveženo podobo. Spark je opremljen tudi s posodobljenimi 14- ali 15-palčnimi platišči iz lahkih kovin. Na zadnjem delu je bila v spojler nad oknom vgrajena LED zavorna luč. V notranjosti je poleg dekorativnih elementov preoblikovana tudi sredinska konzola, ki nudi več odlagališč. Chevroleta sparka poganja 1,0-litrski bencinski motor s 50 kW (68 KM) ali 1,2-litrski motor s 60 kW (82 KM). Povprečna poraba obeh motorjev je 5 litrov na 100 km, pri kombiniranem ciklu vožnje, povprečne emisije CO2 pa znašajo 118 g/km.

Orlando s turbo motorjem
Kupci chevroleta orlanda bodo navdušeni nad poskočnostjo 1,4-litrskega bencinskega motorja s turbopolnilnikom, ki bo odslej na voljo poleg 1,8-litrskega bencinskega in 2,0-litrskega dizelskega motorja. Novi motor razvije moč 103 kW (140 KM) in ima največji navor 200 Nm med 1.850 in 4.900 vrt./min. Standardno je opremljen s funkcijo Start/Stop in s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Povprečno porabi 6,2 l/100 km pri kombinirani vožnji. Zaradi vgradnje električnega servokrmiljenja (EPS) in funkcije Start/Stop bosta tudi že preverjeni različici Orlandovega 2,0-litrskega dizelskega motorja poslej predvidoma porabili 11 odstotkov manj goriva. Poleg omenjenih novosti bo chevrolet orlando v modelnem letu 2013 pridobil – vzvratno kamero in preklopni sovoznikov sedež.

Cruze SW
Chevrolet s prihodom novega cruza SW ponuja kompakten karavan, ki se pridružuje priljubljenima 4- in 5-vratni različici ter ponuja do 1.478 litrov prtljažnega prostora. Višji nivoji opreme vključujejo novi informacijsko-razvedrilni sistem Chevrolet MyLink. V začetku leta bo v paket vključena tudi navigacijska aplikacija Engis Bringo. Poleg že preverjenih 1,6- in 1,8-litrskega bencinskega motorja, bodo odslej pogonski sklopi na voljo tudi z 1,4-litrskim bencinskim turbomotorjem, 1,7-litrskim dizelskem motorjem in posodobljenim 2,0-litrskim dizelskem motorjem. 1,7-litrski dizelski motor je najvarčnejši motor v ponudbi, saj porabi le 4,5 l/100 km.

Malibu dizel
Novi Chevroletov paradni konj v Evropi je limuzinski model Malibu, ki izstopa s svojim ameriškim slogom, pohvali pa se s prostornostjo in petimi zvezdicami na varnostnih preizkusih Euro NCAP. Odslej je v evropskih prodajnih salonih ta limuzina na voljo tudi z dizelskim motorjem, ki premore 118 kW (160 KM) in 350 Nm največjega navora pri 1.750 vrt./min. Skladno z željami kupcev sta tako 2,0-litrski kot tudi 2,4-litrski bencinski motor na voljo s samodejnim menjalnikom.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper