Daimler in Bosch bosta izdelovala elektromotorje

Ponedeljek, 18 Julij 2011
Daimler in Bosch sta podpisala dogovor o ustanovitvi skupnega podjetja EM-motive GmbH, v katerem bodo izdelovali trakcijske motorje za električna vozila. Pričetek proizvodnje je napovedan za leto 2012, obrata v Stuttgartu in Hildesheimu naj bi zaposlila 100 ljudi.



Daimler AG in Robert Bosch GmbH sta uzaključila pogajanja o ustanovitvi 50:50 joint venture podjetja za izdelavo elektromotorjev. Novo podjetje, pod imenom EM-motive GmbH, bo razvijalo, proizvajalo in tržilo inovativne elektromotorje. Sedež podjetja in proizvodnja bo v mestu Hildesheim, razvojni del pa bo lociran blizu sedežev obeh podjetij, v Stuttgartu. Podjetje EM-motive GmbH bosta vodila dva direktorja z enakimi pravicami – predstavnika obeh podjetij. Združitev dveh avtomobilskih gigantov na poti k skupnem cilju, bo gotovo prinesla napredne rešitve in pospešila razvoj elektromotorjev.

Bistvena prednost elektromotorjev, ki jih bo proizvajalo podjetje EM-motive GmbH, bo modularni dizajn, ki bo omogočal vgradnjo v širok spekter električnih vozil. Po trenutnih načrtih naj bi v skupnem podjetju do leta 2020 proizvedli vsaj milijon elektromotorjev. Že v prihodnjem letu, ko bo pričela proizvodnja elektromotorjev, bodo te uporabili v vozilih znamk Mercedes-Benz in Smart. Prvi jih bo imel vgrajene novi smart fortwo electric drive, ki se bo pričel prodajati v začetku prihodnjega leta.