Izguba ključev mercedesu SL-u za 10-krat povečala vrednost

Petek, 14 April 2017

Naslov se sliši nenavadno, a dejansko se je zgodilo. Leta 1996 je v garaži v Londonu parkiral povsem nov mercedes SL500, z le 80 prevoženimi miljami. Lastnica je izgubila ključe in avtomobil je 21 let stal garažiran na suhem prostoru. SL se je sedaj prodajal na dražbi za 10-kratno vrednost, kolikor bi ga ocenili z “normalno” prevoženimi kilometri.

Chris Routledge, izvršni director dražbene hiše Coys, je komentiral: “To je avtomobil z res fantastično zgodbo! Kupljen je bil kot rojstnodnevno darilo in prevozil je le 80 milj preden je lastnica izgubila ključe. Avtomobil ima celo potrdilo lastnikovega strežnika, da so podatki o vozilu resnični, prav tako prevožena razdalja. Če bi lastnica ne izgubila ključev in ga bi redno uporabljala, bi bila vrednost avtomobila sedaj okoli 5-7000 funtov, ampak dejstvo, da je ohranjen kot dobesedno nov, mu je vrednost povečalo na 45-55.000 funtov.

Kaj se je zgodilo s ključi ne vemo, ampak avtomobil ima sedaj za bodočega lastnika nove ključe, je na novo servisiran in ima priloženo vso dokumentacijo. "Morda ni potrebe, da paničarite, ko izgubite ključe," je dodal RoutledgeSlednji stavek pa se očitno nanaša na krepko premožne lastnike, ki so si lahko privoščili nakup dragega avta in 21 let njegovega garažiranja v središču Londona, hkrati pa niso pogrešali njegove uporabe. Prav veliko podobnih predvidoma ni.

Aleksander Praper

Galerija