Mercedes-Benz originalno čestital BMW-jevim delavcem ob 100-letnici

Sobota, 05 Marec 2016

7. marca bo znamka Bayerische Motorenwerke (BMW) praznovala 100 let. Te dni so prejeli voščilo tudi od sosedov iz Stuttgarta, ki so ta jubilej praznovali že pred 30 leti. Čeprav BMW trenutno dosega najvišjo prodajo med tremi večnimi konkurenti (BMW, Audi in Mercedes-Benz), pa ni dvoma, kdo se lahko pohvali z najbogatejšo zgodovino. Mercedes-Benz je zato povabil vse BMW-jeve zaposlene, da lahko brezplačno obiščejo Mercedes-Benzov muzej.

Mercedes-Benz bo med 8. In 13. marcem omogočil vsem BMW-jevim zaposlenim, da obiščejo muzej brez vstopnine. A ne le to. Vsi, ki bodo prišli v BMW-jih, bodo lahko brezplačno parkirali, zanje pa bodo prihranili parkirišča na vidnih mestih, neposredno pred vhodom v muzej. Restavracija, ki deluje v okviru muzeja, bo po končanem ogledu razstave »130 let avtomobilske zgodovine« prvim 50 obiskovalcem iz BMW-ja brezplačno postregla tudi priljubljeno švabsko specialiteto, ki bo asociirala na dvojno ledvičko – oziroma BMW-jevo masko hladilnika.

Pri Mercedes-Benzu so zapisali, da se je pred 100 leti, 7. marca 2016, ustanovila znamka, ki prispeva k ugledu nemške avtomobilske odličnosti. »Prijazno čestitamo globalno spoštovani znamki BMW za njeno obletnico in vabimo vse zaposlene pri BMW AG, da si pogledajo celotno avtomobilsko zgodovino v Mercedes-Benz muzeju,« je povedal Ralf Glaser, vodja odnosov z javnostjo in marketinga pri Mercedes-Benz Classic. »Edinstvena razstava v našem muzeju, ki smo ga na novi lokaciji odprli pred 10 leti, obiskovalce popelje skozi zgodovino avtomobilizma od njegovih najbolj zgodnjih dni – vedno v kontekstu z zgodovinskim in kulturnim ozadjem ter razvojem inovativnosti v danem času.«

Čeprav se sliši nenavadno, a BMW-jeva vozila niso redko na parkirišču Mercedes-Benzovega muzeja. Tam je pogosto videti BMW-jeve starodobnike, Mercedes-Benz organizira tudi "Cars & Coffee" srečanja starodobnikov, ki so odprta za vse znamke.
 

Aleksander Praper