Dobri prodajni rezultati Mazde v novembru

Ponedeljek, 15 December 2008

Mazda Motor Slovenija je kljub zaostrenim razmeram na avtomobilskem trgu tudi v mesecu novembru 2008 zabeležila odlične prodajne rezultate.

V letošnjem novembru je bilo na slovenskem trgu skupno registriranih 102 Mazdinih osebnih vozil, kar ustreza 36-odstotnem povišanju prodaje glede na lanski november. Ob drastičnem padcu trga osebnih vozil za 17 odstotkov je to zelo dober dosežek. Prodajni rezultat predstavlja že petnajsti mesec dvoštevilčne rasti prodaje Mazde zapored.

V preteklem mesecu je bila pri slovenskih kupcih najbolj priljubljena Mazda2, ko je bilo zabeleženih 51 registracij, sledita ji Mazda6 z 22-imi in Mazda3 z 20-imi zabeleženimi registracijami. Prodanih je bilo kar 11 primerkov športnega terenskega vozila Mazda CX-7, ki mu sledi Mazda5 s petimi in pickup Mazda BT-50 s štirimi registracijami. 

V Sloveniji je bilo med januarjem in vključno novembrom 2008 skupno registriranih 1.617 Mazdinih osebnih vozil. Podatek na kumulativni ravni predstavlja 2,47-odstotni tržni delež in 64-odstotno povečanje prodaje glede na enako obdobje v preteklem letu.

S tem je Mazda v Sloveniji po rasti na drugem mestu med japonskimi znamkami in druga najhitrejše rastoča avtomobilska znamka nasploh.

 

MMS