Druga zaporedna zmaga Roka Turka v državnem prvenstvu

Torek, 04 Julij 2017

Po petkovem deževnem in meglenem začetku rallyja Železniki, je sobotno jutro posadke pričakalo s soncem in veliko bolj prijaznimi pogoji za dirkanje. Že takoj na prvi jutranji hitrostni preizkušnji sta Rok Turk in Blanka Kacin s Peugeotom 208 T16 prevzela skupno vodstvo na rallyju, a se tekmeci seveda niso dali kar tako. 

Sledil je napet boj za najvišja mesta in na polovici sobotnega dela sta Rok in Blanka držala vodstvo v razvrstitvi državnega prvenstva in skupno 2. mesto na rallyju. Majhne razlike so pomenile, da je bilo potrebno vseskozi napadati. Najvišja mesta na posameznih hitrostnih preizkušnjah so si med seboj izmenjevale štiri posadke v dirkalnikih razreda R5, ob atraktivnih predstavah katerih so lahko uživali številni gledalci, ki so se zbrali na rallyju v selški dolini.

Na cilju so se lahko Rok, Blanka in celotna ekipa OPV Racing Cars veselili že letošnje druge zaporedne zmage za državno prvenstvo, za zmago v skupni razvrstitvi rallyja Železniki pa jim je na koncu zmanjkalo le 2 desetinki. A Rok je bil nad izkupičkom na cilju tako zahtevnega rallyja vseeno izredno zadovoljen: "Celotna ekipa in dirkalnik so delovali odlično. Res je, da smo bili na koncu tudi zelo blizu skupne zmage, a druga zaporedna zmaga v državnem prvenstvu je bil pred štartom naš cilj, ki pa smo ga tudi dosegli. Vsekakor je za nami še en odličen rally s super vzdušjem, 1. mesto na cilju pa še dodatna pika na i rallyju v Železnikih!"

Po sporočilu za javnost povzel: Tomaž Pezdirec
Foto: Uroš Modlic