Električni mercedes SLS postavil nov rekord na Nordschleife

Sobota, 08 Junij 2013

Mercedes-Benz SLS AMG coupé electric drive je uspel krog na severni zanki dirkališča Nürburgring prevoziti v času 7:56.234. S tem je električni SLS postal prvi serijski električni avtomobil, ki je to svetovno znano zahtevno progo, znano kot „zeleni pekel“ prevozil prej kot v 8 minutah!

Mercedes-Benz SLS AMG coupé electric drive se lahko za tako odličen čas zahvali premišljenem  
pogonskem konceptu: zmogljivi 60 kWh bateriji, ki izvira iz izkušenj Formule 1, štirim elektromotorjem, nameščenim blizu koles, individualnem uravnavanju navora za vsako kolo ‘AMG Torque Dynamics’ in strategiji lahke gradnje ‘AMG Lightweight Performance’. Ta električni kupe v skoraj popolni tišini razvije kar 751 KM in 1000 Nm navora, kar pomeni, da je najmočnejši model z oznako AMG in tudi najhitrejši serijski električni avtomobil na svetu! Do 100 km/h namreč pospeši v le 3,9 sekunde in doseže elektronsko omejenih 250 km/h. Presnetljiv pa je še en podatek – doseg po standardu NEDC naj bi znašal kar 250 kilometrov!


Ta odličen rezultat je električni SLS dosegel dva tedna po zmagi sorodnega modela Mercedes-Benz SLS AMG GT3 v svoji kategoriji, na dirki 24 ur Nürburgringa.

Morda se sprašujete, kdaj je ta nodel postal serijska izvedba? Mercedes-Benz ga uradno lansira ravno ta mesec!


Aleksander Praper