Ford tudi v letu 2018 ostaja povezan s prvenstvom WRC

Torek, 16 Januar 2018

Ford bo v letu 2018 zagotovil izdatnejšo tehnično in finančno podporo dolgoletnemu partnerju v dirkaškem športu - ekipi M‑Sport, ki je v sezoni 2017 s fiesto WRC osvojila prvenstvo v tako med vozniki kot proizvajalci.

Od leta 2018 bo britanska ekipa M-Sport Ford World Rally Team, ki jo vodi legendarni reli prvak Malcolm Wilson, deležna dodatne tehnične podpore globalne organizacije Ford Performance. Ford je po tehnični in finančni podpori v letu 2017 povečal obseg naložb, da bi tako zagotovil konkurenčnost ekipe M-Sport Ford World Rally Team v sezoni WRC 2018 in v prihodnje. V sezoni 2018 bo za ekipo M‑Sport še naprej dirkal Sébastien Ogier, prvak med vozniki v prvenstvu 2017 FIA WRC. Ogier in obetavni talent Elfyn Evans bosta vodila ekipo, njuna sovoznika v Ford Fiesti WRC pa bosta Julien Ingrassia in Daniel Barritt.

Ford z M-Sportom brez prekinitve sodeluje že od leta 1997. Kot s strani Forda pooblaščeni specialist za dirke v reliju pripravlja M-Sport Fordove dirkalnike za relije v različnih razredih od FIA R2 do najzmogljivejšega WRC. Trenutno na dirkah v reliju po vsem svetu tekmuje skoraj 400 Fordovih fiest, ki jih je razvil M-Sport. Fiesto WRC, ki temelji na novi fiesti, poganja 1,6-litrski bencinski motor EcoBoost. V cestnem prometu bo športnost dirkalnika še najbolje zrcalila nova izvedba fieste ST, z 1,5-litrskim motorjem EcoBoost (200 KM), ki bo naprodaj v letošnjem letu.

Aleksander Praper