Hidria FIN ugotovila nepravilnosti poslovanja FMR d.d. in koncerna Kolektor

Četrtek, 29 September 2011
Na  redni 17. skupščini družbe FMR d.d. je Hidria FIN d.o.o. zahtevala ponovno izredno revizijo posameznih poslov družb FMR d.d. in Kolektor Group d.o.o. Hidria FIN je na podlagi zbranih podatkov že pred časom ugotovila, da obstaja utemeljen dvom v ekonomsko smotrnost posameznih poslov, ki kažejo na za obe družbi škodljivo ravnanje. Prav zato je izredno revizijo posameznih poslov zahtevala že na prejšnji skupščini. Kljub dokazom, da vodstvo družb FMR in Kolektor Group ni ravnalo gospodarno in je zlorabilo svoj položaj, pa posebni revizor in sodišče v Novi Gorici posebne revizije oz. sodnega postopka nista izpeljala v skladu z zakonom.

Hidria je tokrat znova zahtevala izredno revizijo omenjenih poslov, ki pa na skupščini po pričakovanjih ni bila izglasovana. Proti so glasovali predstavniki vseh družb koncerna Kolektor. Prav zaradi tega je Hidria FIN že napovedala izpodbojno tožbo in se bo pri tem poslužila vseh razpoložljivih pravnih instrumentov tako doma kot v tujini. Zaradi navedenih netransparentnih poslov so že v teku preiskave in postopki ustreznih domačih in tujih pristojnih organov.

Poleg vseh netransparentnih poslov, ki jih je Hidria FIN izpostavila že na lanski skupščini, je pred skupščino družbe FMR, v zakonsko določenem roku, vložila zahtevo za dodatno izredno revizijo poslov povezanih z nakupom družbe Kolektor Etra. Kljub pravilno izvedenemu postopku uprava družbe FMR zahteve Hidrie FIN ni pravočasno uvrstila na dnevni red, zaradi česar te točke udeleženci skupščine niso obravnavali. V Hidrii FIN namreč ugotavljajo, da je v primeru nakupa Kolektor Etre šlo za zlorabo položaja vodilnih v koncernu Kolektor in protipravno pridobitev okoli milijona evrov na račun oškodovanih družb.