Novi 1,6 dizel v civicu bo imel emisije CO2 pod 100 g/km

Sreda, 14 Marec 2012

Na avtomobilskem salonu v Ženevi je predsednik Honda Motor Europe, Manabu Nishimae, objavil podatek o izpustih ogljikovega dioksida pri novem 1,6-litrskem i-DTEC motorju, ki ga bodo prvo vgradili v novega civica. Hvale vreden rezultat znaša  95g/km.


Novi 1,6-litrski motor i-DTEC je prvi pogonski agregat iz Hondine nove serije motorjev Earth Dreams Technology, ki bo predstavljen Evropi. Izdelovati ga bodo začeli v Hondini britanski tovarni konec leta 2012.

Uporaba novega visokotrdnega materiala v glavi valja je Hondi omogočila, da ponudi trgu najlažji 1,6-litrski dizelski motor na svetu z vodnim plaščem (opendeck) v aluminijskem ohišju.Te lastnosti lahkega motorja, ob kompaktnem turbopolnilniku z visokim izkoristkom, povečujejo odzivnost in zagotavljajo avtomobilu najboljši kompromis med porabo goriva in zmogljivostjo v svojem razredu. Motor, ki iz 1,6-litrske prostornine pridela 88 kW (120 KM) razvije največji navor 300 Nm pri 2000 vrtljajih in po Hondinih meritvah v ozračje izpusti 95 g/km emisij CO2.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper