Honda na avtomobilskem salonu Frankfurt IAA 2011

Sreda, 31 Avgust 2011
Nova honda civic bo javnosti predstavljena septembra na avtomobilskem salonu Frankfurt IAA 2011. Novi model, ki je bil posebej razvit za evropski trg, bo izključno v izvedbi petvratne kombilimuzine konkuriral v segmentu C. V evropske prodajne salone bo prišel v začetku leta 2012.



V osveženi oblikovni zasnovi nove honde civic deluje sklop zadnjih luči kot spojler. Njegova aerodinamična oblika obvladuje zračni tok prek strehe in bokov avtomobila in je v skladu z ostalimi deli avtomobila oblikovana s posebnim poudarkom na vožnji in vodljivosti ter znižanju izpustov CO2. Novi civic naj bi prinesel kakovostnejšo notranjost in obenem ohranil vodilne odlike v razredu, kar zadeva kabino in prostornost prtljažnika ter vsestransko praktičnost.

Ena od Hondinih atrakcij na avtomobilskem salonu bo tudi prenovljeni model Honda Insight, modelno leto 2012. Razstavljeno modelno paleto bodo dopolnjevali modeli CR-Z, CR-V, Jazz in Accord. Poleg tega bo Honda pokazala tudi izbor svojih najnovejših motornih koles in energetskih agregatov. Vizijo prihodnosti bo Honda predstavila z EV Concept in EV-Neo – Hondinima električnima voziloma na štirih oz. dveh kolesih, z električnim vozilom na gorivne celice FCX Clarity in plug-in hibridnim vozilom.