Prva nova serijska acura/honda NSX na dražbi prodana za 1,2 milijona!

Sreda, 03 Februar 2016

Prejšnji teden so na dobrodelni dražbi v Ameriki prodali prvo serijsko izdelano novo acuro NSX (na nekaterih trgih hondo NSX) za skoraj 10-kratnik normalne cene. Lastnik NASCAR moštva je avtomobil s serijsko številko 001 kupil za 1,2 milijona dolarjev, denar pa bo v celoti namenjen dvema dobrodelnima otroškima ustanovama.

Prvo acuro NSX je na dražbi kupil Rick Hendrick, lastnik NASCAR moštva Hendrick Motorsports. Z njo bo dopolnil svojo avtomobilsko kolekcijo. Končna cena, ki je prekoračila milijon dolarjev je bila tudi najvišja cena katerega koli prvega serijskega avtomobila v 45-letni tradiciji dražbene hiše Barrett-Jackson Scottsdale. Ves izkupiček dražbe bo namenjen Pediatrični fundaciji za možganski tumor, v Severni Karolini, in Kampu Southern Ground, v Georgiji.

27. februarja bodo v ZDA zagnali konfigurator za novo acuro NSX, ki jo bodo izdelovali po naročilu in prodajali za osnovno ceno vsaj 157.800 dolarjev. Hibridni pogonski sklop superšportne ga NSX-a  sestavljajo twin-turbo bencinski V6, kar trije elektromotorji in ima 9-stopenjski robotizirani menjalnik z dvojno sklopko. Največja moč pogonskega sklopa znaša 573 KM. Karoserija je izdelana iz inovativne kombinacije različnih lahkih materialov.

Novi NSX bo v Evropi nosil Hondin logotip, prodaja pa se bo pričela še letos.
 

Aleksander Praper