Honda na avtomobilskem salonu v Frankfurtu

Ponedeljek, 12 Avgust 2013

Na avtomobilskem salonu v Frankfurtu Honda napoveduje sledečo zasedbo vozil, ki vključuje prvo javno razkritje novega civica tourerja in prenovljenega civica s 5-vrati. Poleg tega bo Honda predstavila tudi številna sodobna in zgodovinska dirkalna vozila, skupaj s konceptom športnega NSX-a, ki poudarja Hondino dirkaško DNK in športen rodovnik.


Civic Tourer in prenovljeni Civic s 5-vrati

Poleg predstavitve nekoliko posodobljenega 5-vratnega civica bo Honda v Frankfurtu postavila svojo glavno zvezdo salona - končno izvedbo civica tourerja. Zunanja oblika je ostala zvesta konceptu Civic Tourer - je elegantna in prefinjena, hkrati pa ponuja obilico notranjega prostora. Karavanskega civica so razvili v Evropi in tudi proizvajal se bo v Hondini tovarni v Veliki Britaniji. Proizvodnja se bo začela v začetku leta 2014.

Honda NSX Koncept II

Koncept NSX, ki je bil v Evropi prvič prikazan na avtomobilskem salonu v Ženevi v začetku leta, bo v Frankfurtu predstavljen v nadaljnji razvojni fazi. Nakazoval no videz notranjosti za naslednjo generacijo NSX-a. Zanj so pripravili tudi sodobno tehnologijo nove generacije Earth Dreams Technology, ki bo upoštevala Hondino filozofijo uravnoteženja dinamične zmogljivost z okoljsko učinkovitostjo.


McLaren Honda MP4 / 4 dediščina F1

Ta dirkalna ikona, ki jo poganja 1,5-litrski V6 motor z dvojno turbino,  je dominirala serijo F1 v letu 1988, kjer je osvojila 15 od 16 GP dirk. Dosegla je rekordno število GP zmag v sezoni in osvojil oba naslova prvenstva. Honda se bo vrnila v F1 v letu 2015 v okviru skupnega projekta z McLarnom.


Honda v športu

Na avtomobilskem salonu v Frankfurtu bo Honda predstavila tudi dirkaškega civica WTCC , ki ga v FIA World Touring Car Championship 2013 vozita Gabriele Tarquini in Tiago Monteiro. Civic WTCC uporablja motor HR412E, popolnoma prilagojen 1,6-litrski turbo štirivaljnik z direktnim vbrizgom.

Honda bo prikazala tudi dirkalnik RC213V, ki trenutno tekmuje v Moto GP za ekipo Honda Repsol, ki pa še dodatno dokazuje Hondino strast in poreklo v svetu motošporta.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper