Honda na vrhu raziskave J.D Power v Nemčiji

Sobota, 05 Julij 2008

Honda se med avtomobilskimi blagovnimi znamkami ponovno uvršča najviše na lestvici zadovoljstva lastnikov novih vozil po raziskavi indeksa zadovoljstva kupcev (CSI) v Nemčiji za leto 2008, ki jo je objavil J. D. Power and Associates v sodelovanju z revijo Auto Motor und Sport.

Honda suvereno brani prvo mesto

Kako zadovoljni so vozniki s svojim avtomobilom in njegovo znamko v resnici? So se jim pričakovanja izpolnila? Je bilo slišati pohvale? Predvsem pa: kaj so kritizirali? Odgovori skoraj 20.000 anketiranih voznikov na tovrstna vprašanja tvorijo temelj raziskave o zadovoljstvu kupcev, ki jo opravlja neodvisni inštitut za tržne raziskave  J. D. Power and Associates. Ugledna raziskava o zadovoljstvu kupcev, ki ima v ZDA že dolgoletno tradicijo, se od leta 2002 opravlja tudi v Nemčiji.

Potem ko je Honda v preteklem letu prvikrat zasedla 1. mesto v skupnem plasmanu, je ta japonski proizvajalec tudi letos suvereno obranil vodilni položaj: z najboljšim rezultatom, kar jih je v Nemčiji kdaj prejela kakšna znamka, si je Honda spet zagotovila prvo mesto v skupni uvrstitvi.

„Izdelki, ki so ocenjeni kot zelo dobri, so neločljivo povezani z odličnimi servisnimi storitvami", razlaga Elmar Paltian, podpredsednik družbe Honda Motor Europe (North). „Zato ni sijajno le to, da smo se odlično odrezali s kar štirimi modeli. Ponovno prvo mesto v skupni uvrstitvi v letošnji raziskavi kaže, da s svojim prizadevanjem za zagotavljanje zadovoljstva kupcev v zadnjih letih dosegamo trajne rezultate. Zato smo še zlasti ponosni na zmago na področju zadovoljstva s servisnimi storitvami."

Konkretno: tako pri oceni izročanja vozil kot pri oceni storitev prodajnih svetovalcev je Honda zasedla prvo mesto. Drugo mesto pa je dosegla na treh področjih: sprejemu vozil na servis, kakovosti servisnih storitev in pri prodajnih centrih.

Odlični posamični rezultati

Honda pa ni dosegla le vnovične zmage v skupinski razvrstitvi. Tudi modela Jazz in Civic sta si v svojih segmentih priborila prvi mesti. Drugo mesto sta si, vsak v svoji skupini, privozila Accord in CR-V.
Vrh tega je pri oceni splošnega vtisa vozila Accordu uspelo pustiti za seboj tudi vse konkurente tako imenovanih premijskih proizvajalcev.

Graf 1: Rezultati CSI po blagovnih znamkah, 2008

Graf 2: Zmagovalci po segmentih, 2008

 

AC Mobil