Honda napoveduje prihodnost

Sobota, 06 Oktober 2012

Predsednik Honde je na avtomobilskem salonu v Parizu napovedal Hondine novosti na evropskem trgu. Civic bo pon nekajletni pavzi dobil karavansko izvedbo, ljubitelji šortnosti pa bodo veseli nove različice Type R.


Ponovno se vrača praktična karavanska izvedba honde civic.

Honda bo koncept novega karavana modela Cicic prikazala naslednje leto. Šele leta 2015 pa si lahko obetamo najbolj športno izvedbo, imenovano Type R, ki je razvita posebej za evropski trg. Pri Hondi napovedujejo, da se bo civic Type R potegoval za naslov najhitrejšega avta s prednjim pogonom na dirkališču Nurburgring. Precej pred tem, že v tem mesecu, bo na dirkah WTTC nastopil civic WTTC. Prihodnje leto bodo prvič tekmovali celo sezono.

Poleg nove honde CR-V bo novost tudi motor, ki ga bodo vanjo vgrajevali – 1,6 iDTEC. Ta motor bo premogel 300 Nm največjega navora, a v modelu CR-V v ozračje izpustil le 94 gramov CO2 na kilometer. Še bolj okolju prijazne bodo nove hibridne tehnologije. Honda bo nadaljevala z razvojem enomotornega hibridnega sistema, poleg tega pa razvijajo tudi dvomotorni hibridni sistem za srednje velika vozila. Najmočnejši med hibridi bo imel kar tri elektromotorje in štirikolesni pogon SH-AWD – a to ne bo terenec, pač pa novi NSX!

Honda je z modelom FCX Clarity napovedala svoje videnje električnega pogona z gorivnimi celicami. V letu 2015 bodo v Evropi, na Japonskem in v ZDA predstavili nov model s takšno tehnologijo, ki bo predstavil pomembne tehnološke izboljšave.

Aleksander Praper