Honda pričenja zbirati naročila za novega NSX

Petek, 19 April 2013

Čeprav smo drugo generacijo suprešportne honde NSX doslej videli predvsem v različnih stopnjah prototipa, je Honda že pričela zbirati naročila za serijski model, ki bo luč sveta ugledal leta 2015.


Honda v Veliki Britaniji potencialne interesente za 5000 funtov depozita vpiše na čakalno listo, ki jim bo omogočila, da se bodo v letu 2015, ko bo NSX dostavljen v prve salone, imeli med prvimi možnost z njim tudi zapeljati. Čeprav serijskega avtomobila še nismo videli in tudi cene še niso znane, so Angleži že položili aro za 20 vozil.

Na podlagi videza konceptnega modela NSX, ki ga je Honda lani v Detroitu predstavila kot acuro NSX, lahko sklepamo o oblikovni in tehnični dovršenosti bodočega serijskega vozila. Nizek in širok NSX je oblikovan modern, prečiščeno, prepoznavno in poudarjeno agresivno. Notranjost nadaljuje s poenostavljeno športnim videzom, ki v ospredje postavlja voznikovo osredotočenost na vožnjo.

Novega NSX-a bo poganjal sredinsko nameščeni V6 motor, ki ga bodo spojili s še dvema elektromotorjema v prednjem delu. Skupaj bodo tvorili   SH-AWD sistem, oziroma “Super Handling – All Wheel Drive” štirikolesni pogon. Elektromotorja bosta lahko praktično v trenutku prilagajala svoje delovanje in ustvarjala pozitivni ali negativni navor ter tako zagotovila lastnosti vozila, kakršne naj bi doslej ne omogočil še noben konvencionalen štirikolesni pogon.


Aleksander Praper