Honda uspešno v prvih devetih mesecih

Sreda, 03 Oktober 2007

V letošnjih prvih devetih mesecih je bilo registrirano 1053 novih vozil Honda v Sloveniji oz. skoraj 18% več kot v enakem obdobju lanskega leta (vir: Jato Dynamics). Tržni delež je v prvih devetih mesecih znašal 2,01 odstotka in je višji za 0,16 odstotne točke v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta.

Še posebej uspešen je bil mesec september, saj je bilo na novo registriranih 147 novih Hond, tržni delež pa je znašal rekordne 3 odstotke.

Največ zaslug za uspešno poslovanje pripada modelu Civic, saj predstavlja prodaja omenjenega modela (vse različice) skoraj 38 odstotkov celotne prodaje.

Zadovoljstvo povečuje tudi novi Civic Type R, ki predstavlja vrhunec ponudbe modelov Civic, saj je od junija dalje na slovenskih cestah moč opaziti 24 takih lepotcev.

Izjemen dosežek predstavlja tudi prodaja novega Civic Hybrida, saj je bilo od sredine junija pa do konca septembra končnim kupcem prodanih 31 vozil. S tem rezultatom je Civic Hybrid najbolje prodajno hibridno vozilo na slovenskem trgu v  prvih devetih mesecih letošnjega leta.

Uspešno zgodbo nadaljujeta v začetku leta predstavljeni novi CR-V ter Jazz, ki predstavljata 22 oziroma 23 odstotkov celotne prodaje.

V kolikor se bo uspešen trend nadaljeval slovenski uvoznik pričakuje, da bo do konca leta novega lastnika poiskalo še 300 novih Hond, kar bi v primerjavi z lanskim letom pomenilo 13 odstotno rast. Oviro pri doseganju višjih prodajnih številk še vedno povzročajo omejene dobave novega modela CR-V ter v zadnjem obdobju predvsem modela Jazz.

 

 

AC Mobil