Hondin robot ASIMO potuje po svetu

Torek, 20 Julij 2010

Hondin humanoidni robot ASIMO se očitno ne boji potovanj, saj je krepko aktiven na raznih delih sveta.

Novi ASIMO je aprila obiskal Belgijo, kjer se je udeležil tridnevnega festivala v počastitev znanosti in robotike.  Prireditev je bila namenjena otrokom in mladim družinam, da se z znanostjo seznanijo na zabaven in privlačen način.

ASIMO je maja obiskal Turčijo, da bi prisostvoval državnemu študentskemu natečaju za izdelavo robotov in utrdil tesne kulturne vezi med Turčijo in Japonsko. Leto 2010 je v Turčiji označeno kot ‘Leto Japonske' in obeležuje 120. obletnico tesnega prijateljstva med državama.

Takoj po obisku Turčije je ASIMO nadaljeval pot v bližnjo Romunijo, da bi se udeležil zelenega voznega testa v organizaciji Honda Trading Romania. Tridnevna prireditev je vključevala 18 finalistov v devetih Hondinih avtomobilih, ki so se pomerili na 480 kilometrov dolgi poti po državi s ciljem, da porabijo čim manj goriva. 

Konec maja se je ASIMO napotil v slikovito Lozano na pomemben festival v počastitev znanosti in robotike. Na dvodnevno prireditev na tamkajšnji zvezni politehnični šoli (École Polytechnique Fédérale de Lausanne) so ga povabili kot ambasadorja znanosti ob otvoritvi najsodobnejšega študijskega centra. Festival, ki je pritegnil skoraj 30.000 obiskovalcev, je organizirala univerza, da bi se srečala z bodočimi študenti znanosti.

 

AC Mobil