Konec tedna bo tekmovanje Slovenija OffRoad 2017

Torek, 07 Marec 2017

Konec tega tedna se bo v Bližini Radovljice odvijala že tradicionalna prireditev Slovenija OffRoad 2017. Tudi letos se na edinstvenem tekmovanju s terenskimi avtomobili obetajo atraktivne vožnje in veliko užitkov za obiskovalce.


Priporočene povezave:

V nedeljo 12. marca se bodo v gramoznici Graben pri Radovljici ponovno pomerili najboljši vozniki terenskih avtomobilov, obiskovalci pa bodo lahko uživali v številnih atrakcijah. Drugič zapored bo tekmovanje na novi lokaciji, ob reki Savi, ki je zelo enostavno dostopna in varnejša za gledalce.

Tekmovalci se bodo tudi letos spopadli na 800 metrov dolgi hitrostni preizkušnji, težavnostna (»hard«) preizkušnja, ki se jo lahko udeležijo le lastniki posebej predelanih avtomobilov, pa bo speljana po povsem novi progi. Za vsako preizkušnjo sta predvideni po dve vožnji, nedvomno atraktivno dogajanje pa bo prvič predvajano tudi na velikem zaslonu.

Vodja hitrostne preizkušnje bo Brane Prezelj, ki bo sodeloval s sodniki društva Panter Kamnik. Tekmovanje bo potekalo v skladu s pravilnikom Off Road zveze Slovenije, kar pomeni, da morajo tekmovalci uporabljati varnostne čelade in ostalo opremo. Organizator tekmovalnega dela prireditve je že vsa leta Off Road klub White Tiger. Vodja tekmovanja je inštruktor terenske vožnje Janez Marolt.

Na prireditvi bo tudi letos poskrbljeno za dodatne atraktivne in spremljevalne aktivnosti, med drugim ogled in preizkus novih terenskih vozil znanke Jeep, VIP prostor in pogostitev. Na prireditvi Slovenija OffRoad se bodo s svojimi vozili, namenjenimi premagovanju brezpotij predstavili tudi poklicni gasilci PGD Radovljica.

Program

Po sporočilu za javnost povzel: Tomaž Pezdirec