Košarkarji KK Petrol Olimpija so sponzorsko obuli svoja vozila v zimske pnevmatike

Četrtek, 02 November 2017

Podjetje Špan d.o.o. z blagovno znamko Toyo Tires vstopa v najuspešnejši slovenski košarkarski klub Petrol Olimpija kot sponzor. KK Petrol Olimpia ima po novem uradne pnevmatike kluba in košarkarji so na svoja vozila že namestili zimske pnevmatike znamke Toyo.

Podjetje Špan d.o.o., iz Brezovice pri Ljubljani, že več kot 25 let zastopa japonsko blagovno znamka pnevmatik Toyo Tires, ki podpira najuspešnejše svetovne klube, kot so italijanski AC Milan, grški Panathinaikos, bostonski Red Sox in številne druge. Letos se jim pridružuje še KK Petrol Olimpija.

»Športniki smo veliko na cesti in ne želimo imeti dodatnega stresa. Zato nam je pomembno, da zaupamo vozilom in pnevmatikam, ki nas vedno varno pripeljejo na cilj,« je dejal Domen Lorbek iz KK Petrol Olimpija.

»KK Petrol Olimpija s svojo strategijo in borbenostjo pooseblja enake vrednote, kot naše podjetje. Podjetje Špan je začelo v garaži in se danes prebilo med najuspešnejša slovenska podjetja. Verjamemo, da bo prerojena Olimpija kmalu spet združila vse navijače in postala zmajski trepet Evrope,« je odločitev podjetja komentiral Anej Ferko, ki v podjetju Špan skrbi za korporativno komuniciranje.

O KK Olimpija

Košarkarski klub Petrol Olimpija je najuspešnejši slovenski košarkarski klub. Z novo vizijo se želijo vrniti na pota stare slave. KK Olimpija igra pomembno vlogo pri odkrivanju mladih talentov in je za mnoge najuspešnejše košarkarje predstavljala odlično odskočno desko na poti v vodilne svetovne klube. Tako so se v Olimpiji kalili tudi zlati Goran Dragić, Klemen Prepelič in Jaka Blažič ter mnogi drugi. Zanimanje med mladimi za košarko se po zlatu na evropskem prvenstvu močno povečuje.

Olimpija je svoje tekme igrala v Tivoliju, dolga leta nastopala v mali ali celo v ledeni dvorani Tivoli. Od sezone 2010/11 pa nastopajo v Areni Stožice. Dolga leta so mesto in državo predstavljali v Evroligi, v zadnjih letih pa so edini slovenski klubski košarkarski predstavnik v evropskih tekmovanjih. Od samega začetka so udeleženci jadranske lige. Olimpija je bila šestnajstkratni slovenski prvak, dvajsetkratni slovenski pokalni zmagovalec, evropski pokalni prvak 1994, prvak Jadranske lige 2002, enkrat je bila tretjeuvrščena v Evroligi 1997. Bila je tudi šestkratni jugoslovanski prvak.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper