Mazda bo v Tokiu predstavila koncept športnega kupeja

Sreda, 14 Oktober 2015

Konec meseca oktobra se v Tokiu odpirajo vrata mednarodnega avtomobilskega salona. Na domačih tleh bo močno prisotna tudi Mazda., ki bo nastopala pod sloganom “Pospešite proti našim sanjam”. Ključna novost na salonu bo atraktiven koncept kupeja, s katerim bi lahko namigovali na bodočega naslednika mazde RX-8.

Moderno oblikovani kupe bo jasno prikazoval povezavo z Mazdinimi geni, saj so se oblikovalci še posebej potrudili na konceptu zgostiti športno zgodovino znamke in skladno s sloganom prikazati značilno Mazdin pristop do užitka v vožnji. Na podlagi prve fotografije je videti klasična karoserijska razmerja, z dolgim prednjim delom in proti zadku potisnjeno kabino – razmerja, kakršna smo videli pri mazdah RX-7 in RX-8, športnih modelih z rotacijskim motorjem.

Posebna razstava, posvečena avtomobilskemu športu, bo prikazovala dve dirkaški mazdi MX-5, športni model Mazda Cosmo Sport 110S,letnik 1967, pa spominja na začetke Mazdine vgradnje rotacijskih (Wanklovih) motorjev v serijske avtomobile.

Na salonu v Tokiu bodo na ogled tudi zadnji koncepti in serijski modeli, Mazdine Skyactiv tehnologije in sistemi razviti v okviru Mazdine filozofije Mazda Proactive Safety.
 

Aleksander Praper