Mazda je februarja dosegla zgodovinski delež v Sloveniji

Ponedeljek, 23 Marec 2009

Mesec februar 2009 je Mazdi v Sloveniji prinesel zgodovinski mesečni tržni delež v višini 3,52 odstotkov. S 166 registracijami Mazdinih osebnih vozil je letošnji februar najboljši v zadnjih 17-ih letih. 5-odstotna prodajna rast glede na enako obdobje lani ob 22-odstotnem padcu avtomobilskega trga.

V letošnjem februarju je bilo na slovenskem trgu skupno registriranih 166 Mazdinih osebnih vozil, kar ustreza petodstotnem povišanju prodaje glede na lanski februar. Ob drastičnem padcu trga osebnih vozil za skoraj 22 odstotkov je to izjemen dosežek. Kljub gospodarski krizi prodaje Mazde narašča že 18. mesec zapored. Med avtomobilskimi znamkami, ki imajo več kot enoodstotni tržni delež na slovenskem trgu, je Mazda ena od dveh avtomobilskih znamk, ki v letošnjem letu beležita rast prodaje.

Aleš Marguč, vodja prodaje in marketinga pri Mazdi Motor Slovenija jer ob tem dejal: »Ne samo po številu prodanih vozil, tudi glede na tržni delež je bil to najboljši februar doslej. Še več, Mazda je s 3,52% tržnim deležem dosegla najboljši mesečni rezultat v zadnjih 17-tih letih. Izjemen rezultat potrjuje zaupanje kupcev v kakovost Mazdinih avtomobilov.«

V preteklem mesecu je bila pri slovenskih kupcih najbolj priljubljena Mazda2, ki je zabeležila 69 registracij, sledita ji Mazda3 s 37-imi in dinamična Mazda6 s 35-imi novimi registracijami. Prodanih je bilo 18 enoprostornih Mazd5 in 6 primerkov športnega terenca Mazda CX-7. V roadsterskih užitkih pa se bo razvajal še en ljubitelj živahne Mazde MX-5.

 

MMS

.