Mazda lansirala aplikacijo MyMazda App

Četrtek, 12 Januar 2012
Mazda Motor Europe je na avtomobilskem salonu v Bolonji prvič predstavila zanimivo aplikacijo za pametne mobilnike, poimenovano MyMazda App, ki je sedaj brezplačno na voljo evropskim lastnikom mazd. Sprva bo aplikacija prirejena za uporabo na mobilnih napravah z operacijskim sistemom iOS (iPhone, iPad in iPodTouch), kasneje pa tudi tistim, ki prisegajo na pametne mobilnike z Androidom in Blackberryje. V Sloveniji bo MyMazda App na  voljo že v začetku letošnjega leta.



Med množico funkcij, ki jih ponuja aplikacija MyMazda App, velja izpostaviti možnost neposrednega klica mobilne pomoči. Lastniki Mazdinih avtomobilov pa bodo s pomočjo aplikacije tudi eni redkih, ki bodo imeli vse pomembne informacije o svojem vozilu in zgodovini servisnih posegov vedno in povsod pri roki. Uporabniška aplikacija MyMazda App torej vključuje tudi povezavo z edinstveno bazo podatkov Mazda Digital Service Record (DSR), v kateri so na enem mestu shranjeni vsi servisni posegi na posameznem vozilu, slednje pa registriranemu uporabniku omogoča podroben vpogled v servisno zgodovino vozila. S pomočjo avtorizacijskega gesla lastniki lahko urejajo podatke o svojem vozilu kar s pomočjo aplikacije MyMazda App.

"Naši kupci sodijo med najbolj zadovoljne v Evropi," pravi Jørgen Olesen, podpredsednik oddelka Logistics & Customer Service pri Mazda Motor Europe "in aplikacija MyMazda App prispeva k temu, da bo tako ostalo tudi v prihodnje. Glavna prednost aplikacije je seveda možnost dostopa do podatkov v vsakem trenutku, saj aplikacija lastnika avtomobila opozori na naslednji redni servisni pregled, ki je odvisen tudi od voznikovih navad in stila vožnje, hkrati pa omogoča popoln vpogled v servisno zgodovino. MyMazda App ob vsem naštetem najde tudi najbližji Mazdin servis in omogoča klicanje mobilne pomoči v primeru nezgode ali okvare."