Mazda letos v Evropi s številnimi novimi saloni

Četrtek, 11 Junij 2009

Mazda Motor Europe je naznanila odprtje več prodajnih salonov letos kot kadarkoli prej. Leta 2007 je Mazda sklenila sodelovanje z 28-imi, leta 2008 pa s kar 56-imi novimi trgovci. Letos je japonska korporacija pridobila že 25 novih trgovcev in bo tekom leta organizirala več kot 100 izobraževanj novih partnerjev. Nove sklenitve trgovskih pogodb predstavljajo 5-odstotno povečanje Mazdine evropske trgovske mreže, ki trenutno obsega 2000 trgovcev.

Zahvaljujoč uspešnosti produktne palete, ki vključuje majhno dinamično Mazdo2, elegantno Mazdo6 in kompaktno novinko Mazdo3, je Mazdina trgovska mreža lani povečala evropski tržni delež iz 0,9 na 1,6 odstotkov.

»Mazda postaja za evropske trgovce zaželena franšiza z enim najboljših maloprodajnih poslovanj,« meni Phil Waring, glavni izvršni direktor Mazde Motor Europe. »Široka trgovska mreža nam omogoča konkurenčno prednost pri večanju prodaje vozil. Mazda avtomobilov ne prodaja sama, temveč so za to zaslužni naši trgovski partnerji,« še dodaja Waring.

 

MMS

.