Mazda med najhitrejše rastočimi znamkami v 2008

Četrtek, 21 Avgust 2008

Mazda po prvih sedmih mesecih letošnjega leta beleži nadaljevanje pozitivnega trenda rasti prodaje vozil Zoom-Zoom filozofije po vsej Evropi. V preteklem mesecu je bilo na evropski ravni prodanih 27.700 Mazdinih zapeljivcev, kar ustreza 28-odstotnem povišanju prodaje v primerjavi z julijskimi prodajnimi rezultati preteklega leta in hkrati pomeni najvišji prodajni rezultat v sedemnajstih letih. V Sloveniji je bilo meseca julija registriranih 151 Mazdinih osebnih vozil, kar je za 77,6 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Gre za najboljšo julijsko prodajo Mazde v Sloveniji nasploh in enajsti mesec dvoštevilčne rasti prodaje zapored.

Glede na visoke evropske prodajne rezultate med letošnjim januarjem in julijem se Mazda uvršča med najhitreje rastoče znamke v Evropi. V tem obdobju je bilo na evropski ravni skupno prodanih 220.500 Mazdinih avtomobilov, kar je za 20 odstotkov več kot v enakem obdobju preteklega leta. Vsi Mazdini evropski trgi so pretekli mesec uspešno zaključili s prodajo. Dosežena je bila najmanj dvo- ali ponekod celo trištevilčna rast. Izjemno uspešnost beležijo predvsem ruski, španski, madžarski, hrvaški ter slovenski trg.

Meseca julija je v Sloveniji bilo registriranih 151 Mazdinih osebnih vozil,  kar pomeni 77,6-odstotno rast v primerjavi z enakim obdobjem preteklega leta. Pri tem je potrebno izpostaviti zanimivost, da v Sloveniji z razliko s prejšnjimi meseci v juliju pri prodaji prednjači Mazda6 s 43 registriranimi primerki, sledi ji čedalje bolj priljubljena Mazda2, pri katerih je bilo zabeleženih 41 registracij, pred Mazdo3 s 33imi in Mazdo5 s 23imi registracijami. Deset Slovencev pa je meseca julija registriralo čedalje priljubljenejšo športno terensko Mazdo CX-7.

Mazda Motor Slovenija že enajsti mesec zapored beleži dvoštevilčno rast prodaje. Do vključno julija 2008 je bilo letos v Sloveniji na novo registriranih 1.084 Mazdinih osebnih vozil, kar ustreza doslej najvišjemu tržnemu deležu v višini 2,39 odstotkov za to obdobje.

 

MMS