Mazda Motor Europe podelila priznanja najboljšim trgovcem

Ponedeljek, 27 Oktober 2008

Mazda Motor Europe je 47-im Mazdinim trgovcem iz 23-ih evropskih držav podelila nagrade za posebne zasluge na področju odlične prodaje in prvovrstnih storitev za stranke v letu 2007. Nagrado sta prejela tudi dva slovenska Mazdina partnerja, podjetji Avtohiša Kržišnik iz Zagorja in Selmar iz Celja.

James Muir, predsednik in izvršni direktor Mazde Motor Europe, se je na slavnostni prireditvi ob podelitvi nagrad »President's Award«, ki je letos potekala v Dubrovniku, trgovcem zahvalil za zgledno opravljeno delo v lanskem letu in poudaril pomen stalnega zagotavljanja kakovostnih prodajnih in servisnih storitev, kar je ključ do prodajne rasti in zadovoljstva kupcev v globalnem merilu. Nagrajencem je čestital tudi Jorgen Olesen, podpredsednik poprodaje pri Mazdi Motor Europe, pri čemer je izpostavil zadovoljstvo Mazdinih kupcev kot temeljno sredstvo za nadaljnje večanje prepoznavnosti Mazdine znamke.

Prestižno nagrado »President's Award« sta na gala prireditvi prejela tudi dva slovenska Mazdina partnerja, Roman Kržišnik, direktor Avtohiše Mazda Kržišnik in Denis Seles, vodja poprodaje pri podjetju Selmar iz Celja. Nagrajenci so bili poleg nagrade v obliki steklene skulpture počaščeni tudi s preizkusom prenovljenega pickupa Mazda BT-50, s katerim so kot prvi imeli priložnost vožnje po zaledju Dubrovnika. Priznanje »President's Award« Mazda Motor Europe najboljšim evropskim trgovcem sicer podeljuje od leta 2005, v slovenske roke pa je priznanje letos šlo drugič zapored. 

Kot merilo za izbor nagrajencev se Mazda poleg prodajnega uspeha poslužuje tudi indeksa zadovoljstva kupcev (Mazda Satisfaction Index). Mazda večkrat letno anketira svoje kupce, v kolikšni meri so zadovoljni z vozili in trgovcem, pri katerem so avtomobil kupili. Raziskave obsegajo tudi področje servisnih storitev. Na osnovi odgovorov se nato izračuna indeks, ki določa strankam najprijaznejšega in najuspešnejšega trgovca ter serviserja.

Evropski kupci avtomobilov želijo kakovost in zanesljivost vozila še dolga leta po nakupu, pri čemer je v ospredju prijaznost in strokovnost trgovca. Mazda si nenehno prizadeva za doseganje najboljših rezultatov na področju kakovosti, zanesljivosti in servisnih storitev. Pri tem velja poudariti, da sta letos Mazda3 in Mazda2 osvojili prvi dve mesti v raziskavi TÜV Report v izvedbi priznane nemške avtomobilske revije Auto Bild za kategorijo avtomobilov starosti dveh do treh let. Po izboru iste revije se je pri testu vzdržljivosti do 100.000 prevoženih kilometrov Mazda6 uvrstila na prvo, Mazda5 pa tesno za njo na drugo mesto.

 

MMS