Mazda MX-5 je ‘Najboljši športni avto’

Sobota, 12 Junij 2010

Najboljše prodajani roadster na svetu Mazda MX-5 je ponovno prejel priznanje z osvojitvijo naslova 'Najboljši športni avto' s strani letošnje britanske raziskave o zadovoljstvu lastnikov vozil JD Power. 

Več kot 17 tisoč lastnikov avtomobilov v Veliki Britaniji je sodelovalo v letni raziskavi. Legendarni dvosedežnik Mazda MX-5 je največ točk prejel za videz, kakovost, tehnično zanesljivost, zmogljivost, tekoče stroške in pooblaščeni servis.

Po prejetih glasovih je Mazda MX-5 prejela rezultat zadovoljstva v višini 82,3 odstotkov. S priznanjem 'Najboljši športni avto' je premagala luksuzne športne avtomobile kot Mercedes Benz SLK, Audi TT in VW Eos.

Mazda MX-5 se je v preteklih letih že večkrat visoko uvrstila v raziskavah JD Power, ko je v več državah po vsem svetu bila imenovana za najboljši avtomobil v športnem razredu. Lastniki Mazdinih roadsterjev že 20 let hvalijo ugodno ceno, vzdržljivost in izjemen užitek pri vožnji. Mazdin športni dvosedežnik, ki je doslej prejel že več kot 160 priznanj, se lahko pohvali s 870 tisoč lastniki po vsem svetu in predstavlja pravi kultni avtomobil s številnimi privrženci na vsaki celini sveta.
Od predstavitve različice z električno pomično streho leta 2006 je modelna paleta Mazde MX-5 postala bolj priljubljena kot kadar koli prej. Preteklo leto je 22 odstotkov Mazde MX-5 zastopalo segment neprestižnih športnih avtomobilov v Veliki Britaniji, pradomovini dvosedežnega roadsterja. Na evropskem trgu se Mazdin kultni roadster uvršča na drugo mesto z 12-odstotnim tržnim deležem.

»Rezultati raziskave JD Power v Veliki Britaniji so velikega pomena, ker so Britanci na splošno izjemno strastni do športnih vozil,« meni Jeff Guyton, predsednik in glavni izvršni direktor Mazde Motor Europe. »Letošnji rezultati odražajo veliko več kot le strast do vožnje z Mazdo MX-5. Med drugim kažejo tudi na to, kako praktično in preprosto je imeti roadster v vsakdanjem življenju. Nizki tekoči stroški, legendarna zanesljivost in dober servis so združeni z izjemnim občutkom športne in zabavne vožnje. Nič čudnega, da je Mazda MX-5 tako popularna,« dodaja Guyton.

Zanimiv je tudi pojav, da roadster postaja tretji avto in alternativna izbira za motoristične navdušence.

 

MMS