Mazda na avtomobilskem salonu v Ženevi

Nedelja, 01 Marec 2015

Mazdina modelna ofenziva se nadaljuje na 85. avtomobilskem salonu v Ženevi. Na salonu bodo predstavili SUV CX-3, kar je že Mazdina peta velika novost v zadnjih šestih mesecih, ob novi mazdi MX-5, novi mazdi2 ter prenovljenima mazdama CX-5 in 6.

Nova mazda CX-3 je prvi Mazdin kompaktni SUV na evropskih tleh. Na voljo bo s pogonom na prednji kolesni par ali s štirikolesnim pogonom, združuje pa športno-elegantno oblikovanje v duhu oblikovne filozofije Kodo – duša gibanja ter omogoča nekonvencionalno, a hkrati odlično kombinacijo zmogljivosti in ekonomičnosti, saj temelji na naboru naprednih tehnologij Skyactiv. Mazda CX-3 se v prodajne salone na Stari celini podaja v začetku poletja.

Težko pričakovana četrta generacija mazde MX-5 prav tako prinaša številne novosti. Novinka, ki so jo pri Mazdi predstavili septembra lani, buri domišljijo s svojim atraktivnim izgledom in vrhunskimi tehnološkimi rešitvami Skyactiv. S svojo lahko zasnovo se vrača h koreninam, ki segajo 25 let nazaj, evropski avtomobilski trg pa bo razburkala jeseni.

Nova mazda2 v segment B prinaša marsikaj takšnega, česar tam doslej nismo bili vajeni. Na primer projekcijski zaslon pred vetrobranskim steklom in napredna elektronska pomagala za večjo aktivno varnost. Mazdin mestni malček je v vitrino že pospravil dve izmed najbolj odmevnih nagrad v svetu avtomobilizma – postala je japonski avto leta 2014/15 (2014-15 Japan Car of the Year) in prejela evropski »Zlati volan« (Golden Steering Wheel).

Peterico Mazdinih novosti v Ženevi zaokrožujeta prenovljena modela Mazda6 in Mazda CX-5. Ob olepšani zunanjosti in notranjosti sta obe bogatejši za več sistemov aktivne varnosti, kot je npr. še ena Mazdina novost - sistem adaptivnih LED-žarometov. Osvežena mazda6 je odslej na voljo tudi s štirikolesnim pogonom in projekcijskim zaslonom pred vetrobranskim steklom, mazdaCX-5 pa je dobila novo potentno srce – bencinski agregat Skyactiv-G 2.5.

Vseh pet novosti je na voljo tudi s sistemom MZD Connect – Mazdinim varnim sistemom za povezljivost s pametnimi mobilniki, ki je hkrati enostaven za uporabo ter naborom sistemov za aktivno varnost i-Activsense.

Mazdin razstavni prostor (5150) se nahaja v hali 5 Mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi, ki bo za javnost odprt med 5. in 15. marcem.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper