Mazda nagrajuje mlade vizionarje

Sreda, 17 December 2014

Mazdi je v Rimu predstavila drugi razpis nagrade Mazda Make Things Better. Za sprejemanje predlogov so izbrali 14. Svetovno srečanje Nobelovih nagrajencev. Nagradni sklad za zmagovalni predlog je 10.000 evrov, ki jih bodo pri Mazdi namenili za uresničitev zmagovalnega projekta, katerega osnovni cilj je, s pomočjo modernih tehnologij vsaj malo spremeniti svet na bolje. Nekonvencionalni japonski proizvajalec avtomobilov bo tekmovanje izpeljal skupaj z delavnico Youth Summit, namenjeno mladim, ki bodo v prihodnjih desetletjih nosili pomembne funkcije v družbenem življenju.

»Pri Mazdi že od samega nastanka podjetja s kreativnostjo premagujemo izzive, zato imamo nekonvencionalno razmišljanje in vztrajnost tako rekoč v krvi,« pravi Wojciech Halarewicz, podpredsednik za komunikacijo pri Mazdi Motor Europe. »Hkrati občudujemo tiste, ki razmišljajo na takšen način in prav zato smo v prvi vrsti ustanovili nagrado Mazda Make Things Better Award. Na ta način želimo pomagati mladim, ki jim ni vseeno, v kakšnem svetu živimo in so pripravljeni nekaj storiti, da ga izboljšajo. V veselje mi je, da lahko napovem drugo leto izbora.«

Nagrada Mazda Make Things Better Award je bila prvič podeljena lansko leto na Svetovnem srečanju Nobelovih nagrajencev v Varšavi. Prvi dobitnik nagrade je bil Antti Junkkari, 24-letni študent medicine iz Finske s projektom ozaveščanja Afričanov glede nevarnosti strelnega orožja s pomočjo radijskih programov.

»S svojimi sodelavci bi se rad še enkrat zahvalil za nagrado in uspešno sodelovanje z Mazdo,« je poudaril Junkkari, ki se bo udeležil tudi letošnje delavnice Youth Summit. »Z Mazdino podporo smo projekt uspeli postaviti na veliko višjo raven in narediti pomemben korak naprej. Vsem udeležencem letošnje izvedbe želim obilo sreče,« je še dodal mladi Finec.

Razpis za nagrado Mazda Make Things Better Award je namenjen posameznikom ali članom neprofitnih organizacij, ki so mlajši od 30 let, denarna nagrada pa je namenjena izključno sofinanciranju projekta. Predloge bodo pri Mazdi sprejeli na delavnici Youth Summit, finalisti, ki jih bo izbrala strokovna žirija, pa bodo znani konec januarja. V mesecu februarju bodo finalisti imeli možnost, svoj projekt še dodatno izpopolniti, zmagovalec pa bo znan v začetku pomladi 2015.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper