Mazda ponovno prejemnica pomembnih nagrad

Petek, 04 Julij 2008

V preteklih tednih je japonska tovarna avtomobilov Mazda ponovno prejela nekaj pomembnih nagrad. Nova Mazda6 z 1.8-litrskim bencinskim motorjem je v letošnji evropski ekološki raziskavi EcoTest prejela ekološko priznanje kakovosti. Mazda je tudi dobitnica laskavega naziva »Avtomobilski proizvajalec leta 2008«, ki ga podeljuje britanska revija Which?, na avtomobilskem salonu v Kijevu pa je Mazda2 s strani obiskovalcev in novinarjev bila izbrana za najboljše kompaktno vozilo.

Mazda6 1.8i je v letošnji evropski ekološki raziskavi EcoTest zbrala 80 točk in tako prejela štiri zvezdice za ekološko kakovost, na podlagi česar je bila razglašena za dobitnico ekološkega priznanja kakovosti. S prejetim priznanjem se Mazda6 uvršča med najbolj ekološke avtomobile z bencinskim motorjem. Štiri zvezdice za ekološko kakovost z nizkimi vrednostmi porabe in emisij izpušnih plinov sta prejeli tudi petvratna in karavanska različica Mazde6 2.0i, ki sta dobili po 71 točk.

Raziskave ekološke kakovosti EcoTest letno izvaja nemška avtomobilska organizacija ADAC, ki je letos ocenjevala med približno 700-imi avtomobili v sedmih avtomobilskih segmentih pod posebnimi okoljskimi vidiki. Med ocenjevalne kriterije se uvrščajo stopnja emisij ogljikovega dioksida, poraba goriva ter izpust ostalih škodljivih snovi.

Mazda je tudi prejemnica naziva »Avtomobilski proizvajalec leta 2008«, ki ga  podeljuje strokovna britanska revija Which? za neodvisno testiranje izdelkov. Letošnji naziv »Avtomobilski proizvajalec leta« je revija izmed skupno dvanajstih kategorij podelila avtomobilski znamki Mazda.

Na letošnjem majskem avtomobilskem salonu v Kijevu pa je bila Mazda2 s strani obiskovalcev avtomobilskega salona in novinarjev izbrana za najboljše kompaktno vozilo.

 

MMS