Mazda predstavila delovanje sistema Smart City Brake Support

Sreda, 20 Junij 2012

Svojo zavezanost varnosti pri Mazdi potrjujejo tudi z demonstracijo sistema avtonomnega zaviranja v sili (AEB) pri modelu CX-5, ki je potekala 13. junija v sklopu prireditve Autoworld Brussels, kjer se pod okriljem agencije EuroNCAP predstavljajo proizvajalci vozil.



EuroNCAP je na prireditvi Autoworld Brussels objavil tudi rezultate raziskave o varnostnih sistemih in njihovi uporabi na evropskih tržiščih, avtomobilistični strokovnjaki in predstavniki evropskih zakonodajnih teles pa so razpravljali o razvoju in dobrobiti tovrstnih sistemov v smislu varnosti udeležencev v prometu.

Mazda CX-5, kompaktni crossover SUV, je prvi Mazdin model, opremljen s sistemom Smart City Brake Support (SCBS), inovativnim novim sistemom avtonomnega zaviranja v sili, ki za zaznavo pred sabo vozečega vozila uporablja infrardeče tipalo na vetrobranskem steklu. SCBS samodejno zavira v potencialno nevarnih situacijah pri hitrostih do 30 km/h, s čimer prepreči ali močno omili škodo in poškodbe udeležencev. Vsi Mazdini modeli v prihodnosti bodo na voljo s sistemom Smart City Brake Support (SCBS).

"Mazda CX-5 je bil na dogodku EuroNCAP edini SUV, tako da smo pri Mazdi imeli izjemno priložnost dokazati, kako zelo smo z uporabo najnovejših sistemov aktivne in pasivne varnosti zavezani preprečevanju trkov in nesreč," je povedal Jeff Guyton, predsednik in CEO podjetja Mazda Motor Europe.

Mazda CX-5 združuje najnovejše sisteme aktivne varnosti, kot sta SCBS in Lane Departure Warning System z lahko, a čvrsto karoserijo SKYACTIV-Body. Takšna zasnova ji je nedavno prinesla tudi pet zvezdic na poostrenem testu EuroNCAP.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper