Mazda prijela priznanje za človekove pravice

Ponedeljek, 28 April 2008

Mazda Motor Corporation je s strani japonskega ministrstva za pravosodje in nacionalne zveze posvetovalnih zborov za človekove svoboščine prejela nagrado za zasluge na področju človekovih pravic. Nagrada je bila ustanovljena leta 2006 in se podeljuje posameznikom in organizacijam za izjemne dosežke na področju zaščite človekovih pravic. Prvič je bila podeljena za fiskalno leto 2007, tako da je Mazda kot prva organizacija nasploh dobitnica tega laskavega priznanja.

Nagrada za zasluge na področju varovanja človekovih pravic je dokaz, da so bile Mazdine smernice na tem področju pravilno zastavljene, tako v samem podjetju, kot pri podjetjih, s katerimi Mazda sodeluje. Pri Mazdi so že pred časom ustanovili tudi skupine za varovanje človekovih pravic znotraj podjetja samega, ki izobražujejo delavce in jim svetujejo v primeru težav.

Pr Mazdi tudi sicer velik poudarek namenjajo dvigu ozaveščenosti o človekovih pravicah v okviru samega podjetja, kar podjetju uspeva tudi s temeljito pripravo posameznikov na prevzemanje novih nalog ob napredovanju in razglasom pravic tudi v samem območju tovarn. Mazdina lastna Deklaracija človekovih pravic sicer že v osnovi odseva želje podjetja, da tudi na področju spoštovanja človekovih pravic in etičnega ravnanja s svojimi zaposlenimi postane najboljše podjetje. V prihodnje bo Mazda to svojo filozofijo zastavila tudi kot osnovo svojih poslovnih aktivnosti.

 

MMS