Mazda raste hitreje kot ostale velikoserijske znamke

Sreda, 23 Julij 2014

Mazda nadaljuje prodajni vzpon na evropskem trgu in je po prvem polletju najhitreje rastoča množična avtomobilska znamka. Med januarjem in junijem 2014 je Mazda prodala 92.430 avtomobilov. Izhajajoč iz poročila evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev ACEA, je Mazda s 23-odstotno rastjo, v primerjavi z lanskim letom, tako krepko presegla 6,2-odstotno rast trga. 

Podobno kot v prejšnjih četrtletjih je Mazda skoraj v vseh evropskih državah dosegla nadpovprečno rast. Najbolj so prodajo povečale Portugalska, Poljska in Španija s 128, 75 in 74 odstotki. Tudi največji trgi se postavljajo z dvomestno rastjo. Vodilnemu angleškemu trgu (+27 odstotkov), sledi Nemčija (+22 odstotkov), Francija (+15 odstotkov) in Italija (+11 odstotkov).

Mazdina nova generacija modelov je priljubljena med kupci avtomobilov, še posebej najmlajša članica: nova Mazda3, ki v prvem polletju beleži štirikratnik lanskoletne prodaje v istem obdobju. Prav tako ostaja visoko povpraševanje po ostalih sestrskih modelih nove generacije - za Mazdo6 in Mazdo CX-5. Vsi modeli nove generacije se ponašajo z elegantnim in dinamičnim KODO dizajnom in tehnologijo SKYACTIV, ki povezujeta najboljše rezultate pri porabi goriva in emisijah z tipičnim Mazdinim užitkom pri vožnji. To je recept za zadovoljstvo pri kupcih tako v Evropi kot drugod po svetu in ta mešanica označuje tudi prihajajoče modele: bodočo Mazdo2 in roadstersko ikono MX-5, ki letos slavi 25. rojstni dan. 

“Rast znamke Mazda v Evropi ni samo rezultat izjemnih izdelkov” je povedal Philip Waring, COO Mazda Motor Europe. “To je tudi rezultat naše močne in dinamične trgovske mreže, ki je osnova visokega zadovoljstva kupcev.”


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper