Mazda rekordno tudi v maju

Ponedeljek, 23 Junij 2008

Mazda Motor Europe je v mesecu maju 2008 ponovno zabeležila najboljšo prodajo nasploh, ko je bilo v Evropi prodanih 31.200 Mazdinih osebnih vozil, kar ustreza 18-odstotni rasti v primerjavi z enakim obdobjem v lanskem letu. Mazda Motor Slovenija je v preteklem mesecu  zabeležila 118 registriranih osebnih vozil, kar predstavlja 84-odstotno povišanje glede na lanski maj in pomeni najboljšo majsko prodajo Mazdinih vozil v Sloveniji doslej.

V prvih petih mesecih letošnjega leta je bilo v Evropi prodanih skupno 158.700 Mazdinih osebnih vozil. Mazda sicer predstavlja eno najhitreje rastočih avtomobilskih znamk v Evropi v letošnjem letu, odlični prodajni rezultati Mazdinih vozil v vseh evropskih regijah pa potrjujejo nadaljevanje trenda rasti prodaje. V državah kot Rusija, Velika Britanija, Portugalska, Ukrajina, Madžarka, Hrvaška ter Slovenija je bila v preteklem mesecu ponovno zabeležena najboljša majska prodaja nasploh.

V Sloveniji je bilo v prvih petih mesecih letošnjega leta skupno registriran 801 Mazdin osebni avtomobil, kar ustreza 2,44-odstotnem tržnem deležu in pomeni rekordno 80-odstotno povečanje glede na isto lansko obdobje. Cilj Mazde v Sloveniji je v letošnjem letu prodati okoli 1500 osebnih vozil ter doseči 2,3-odstotni tržni delež, kar glede na dosedanje rezultate kaže napoveduje presežek prodajnega načrta.

Na slovenskem trgu po priljubljenosti in prodajnih rezultatih še zmeraj prednjači dinamična Mazda2, ki ji sledi elegantna nova Mazda6. V prvih petih mesecih letošnjega leta je bilo tako registriranih 318 Mazd2, 158 Mazd6, 143 Mazd3 in 118 Mazd5. Čedalje boljšo prodajo pa je opaziti pri vozilih CX-7 SUV segmenta, pri katerih je bilo med letošnjim januarjem in majem registriranih kar 60 primerkov.

 

MMS