Mazda se širi v srednjo Azijo

Ponedeljek, 04 Maj 2009

Mazda je s podjetjem Rotary Motors LLC sklenila sporazum o distribuciji Mazdinih vozil v Azerbajdžanu. Uradni pričetek prodaje je 1. maj 2009. Poteza je del zastopniške strategije Mazde Motor Europe v Centralni Aziji. Mazdina vozila bodo tokrat prvič na voljo kupcem te srednjeazijske države.

»Mazda bo nadaljevala s svojimi prodajnimi aktivnostmi na področjih z visokim potencialom razvoja znamke,« meni Jeff Guyton, predsednik in izvršni direktor Mazde Motor Europe. »Azerbajdžan vsekakor ustreza tem kriterijem. Veseli nas sodelovanje s podjetjem Rotary Motors LLC kot našim uradnim zastopnikom. Ob bogatih izkušnjah partnerskega podjetja pri uvozu japonskih vozil in Mazdino paleto privlačnih modelov pričakujemo dobro medsebojno sodelovanje,« je zaključil Guyton.

Ponudba Mazdinih modelov v Azerbajdžanu obsega drugo generacijo Mazde2, Mazde3 in Mazde6 ter športni terenski vozili CX-7 in CX-9. Uradna otvoritev Mazdinega salona velikosti 500 m2 bo 1. maja 2009 v glavnem mestu Baku.  Velik prodajni salon se nahaja ob avtocesti za Sumgait in razpolaga z veliko halo, kjer bodo Mazdinim kupcem na voljo celovite servisne in avtokleparske storitve. V bližnji prihodnosti Mazda načrtuje odprtje novih prodajnih in servisnih kapacitet v mestih Ganja, Lanaran ter dodatno prodajno enoto v glavnem mestu.

 

MMS

.