Mazda v Sloveniji septembra dosegla najvišji tržni delež

Ponedeljek, 13 Oktober 2008

Mazda je v Sloveniji v mesecu septembru 2008 s 178-imi na novo registriranimi osebnimi vozili dosegla najvišji mesečni tržni doslej v višini 3,35 odstotkov. Prodajni rezultat ustreza 131-odstotni rasti glede na lanski september in hkrati predstavlja najboljšo septembrsko prodajo Mazdinih vozil v Sloveniji doslej. To je že trinajsti mesec zapored s konstantno dvoštevilčno prodajno rastjo Mazde v Sloveniji. Letošnji kumulativni prodajni rezultat po devetih mesecih tako presega najvišji celoletni rezultat prodaje doslej.

V prvih devetih mesecih letošnjega leta je bilo v Evropi prodanih skupno 279.600 Mazdinih osebnih vozil. Prodajni rezultati Mazdinih vozil v Evropi potrjujejo nadaljevanje trenda rasti prodaje. V državah kot Rusija, Velika Britanija, Švica in Slovenija je bila v preteklem mesecu ponovno zabeležena najboljša septembrska prodaja nasploh.

Tudi v Sloveniji se pri Mazdi rekordni prodajni meseci vrstijo že trinajsti mesec zapored.  Meseca septembra je bilo v Sloveniji skupno zabeleženih 178 registracij Mazdinih osebnih vozil ter rekordni mesečni tržni delež v višini 3,35 odstotkov. Skupno je bilo letos v Sloveniji do konca septembra registriranih 1.368 Mazdinih osebnih vozil in dosežen odličen kumulativni tržni delež 2,48 %.

»Še posebej smo ponosni, da nam je v času recesijskih groženj  v obdobju od pričetka leta do konca septembra uspelo  prodati več vozil kot v celem lanskem letu skupaj. To je rezultat priljubljenosti Mazdinih modelov in dobrega dela trgovske mreže«, je dejal Aleš Marguč, vodja marketinga in prodaje pri Mazdi Motor Slovenija.

V Sloveniji je še zmeraj najpriljubljenejša Mazda2, pri katerih je bilo septembra registriranih 80 primerkov, sledita ji Mazda6 z 48-imi in Mazda5 z 28-imi zabeleženimi registracijami. V gornjo polovico svojega razreda sega tudi športno terensko vozilo Mazda CX-7 z 11-imi registracijami, ki kljub bencinskemu motorju, s katerim je trenutno na voljo na trgu, prekaša nekatere konkurente z dizelskim motorjem segmenta SUV.

 

MMS