Mazda v Sloveniji uspešna tudi marca

Četrtek, 09 April 2009

V Evropi je Mazda s koncem meseca marca 2009 zaključila svoje poslovno leto, ki se je začelo meseca aprila 2008, s prodajo  324.600 osebnih vozil in povišanju tržnega deleža na 2 odstotka. Gre za drugi najboljši prodajni rezultat v zgodovini podjetja Mazda Motor Europe.

Mazda je v Sloveniji v preteklem mesecu ponovno okrepila svojo prisotnost v prodajni statistiki. Registriranih je bilo 182 Mazdinih osebnih vozil, kar predstavlja rekordni 3,4-odstotni marčni tržni delež. V letošnjem letu Mazda v Sloveniji še ni zabeležila mesečnega tržnega deleža, ki bi bil nižji od treh odstotkov.

V preteklem mesecu je bila pri slovenskih kupcih ponovno najbolj priljubljena Mazda2, ko je bilo zabeleženih 74 registracij, sledita ji Mazda6 z 42-imi in Mazda5 s 33-imi zabeleženimi registracijami. Prodanih je bilo kar 26 primerkov globalno najbolje prodajanega Mazdinega modela Mazda3 in 6 športnih terenskih vozil Mazda CX-7. V športni legendi z rotacijskim motorjem Mazda RX-8 se bo odslej razvajal en Slovenec več kot doslej.

Mazda je v Sloveniji v prvih treh mesecih letošnjega leta skupno zabeležila 485 registracij Mazdinih osebnih vozil, kar na kumulativni ravni ustreza 3,31-odstotnem tržnem deležu in 2,97-odstotni prodajni rasti glede na enako obdobje lanskega leta.

Tako je Mazda ena od dveh avtomobilskih znamk izmed Top 20 na slovenskem trgu, ki se v prvem četrtletju lahko pohvalita z rastjo na padajočem trgu.

 

MMS

.