Mazda2 prejela Zeleni znak

Petek, 13 November 2009

Društvo Planet Zemlja je v okviru akcije 'Planetu Zemlja prijazno vozilo 2009' izvedlo četrto primerjalno analizo vseh prvič registriranih vozil v Sloveniji. Statistično so bili analizirani izpusti 18.601 prvič registriranih vozil med julijem in vključno septembrom 2009. Zeleni znak akcije je tokrat pripadel Mazdi2.

Sedanji model dinamične Mazde2 je na trgu nekaj manj kot dve leti. Povprečni izpusti ogljikovega dioksida Mazde2 so se od lanskih 150 g/km znižali na 125 g/km, k čemur je pripomogla bolj aerodinamična oblika in nižja masa vozila, ki občutno pomagata pri zniževanju porabe goriva.

Trditev društva Planet Zemlja, da je Slovenija odlagališče starih rabljenih vozil, potrjuje podatek, da so povprečni izpusti ne glede na številne nove okolju prijaznejše modele ostali enaki in ostajajo pri številki 156 g/km. Zaradi tega je po prepričanju društva izpuste potrebno začeti zniževati takoj in s tehnologijami, ki so na voljo. Prepričanje je identično z Mazdino filozofijo, ki jo udejanja z Mazdo2 in napoveduje nadaljnje izboljšave na področju zniževanja izpustov škodljivih plinov in zniževanja porabe goriva. Takahashi Yamanouchi, glavni izvršni direktor in predsednik Mazde Motor Corporation, poudarja Mazdina nadaljnja prizadevanja za uporabo tehnologij na področju razvoja novih motorjev, menjalnikov, zniževanja mase in aerodinamičnih lastnosti vozil. To bo pripomoglo k optimiziranju avtomobilov za čistejšo in okolju prijaznejšo prihodnost.

Svojo zavezo, da do leta 2015 zmanjša emisije ogljikovega dioksida za 30 odstotkov, je Mazda potrdila na pravkar minulem avtomobilskem salonu v Tokiu s predstavitvijo t. i. SKY generacije motorjev in menjalnikov, ki jih bo začenši z letom 2011 vgrajevala v prihajajoče nove modele.

Društvo Planet Zemlja poudarja, da se je v zadnjih treh mesecih delež vozil z izpusti pod 130 g/km precej povečal, vendar je tovrstnih vozil v celotni populaciji še vedno manj kot 15 odstotkov. Trend zviševanja deleža vozil z izpusti med 131 do 140 g/km se nadaljuje in je iz lanskih 19,6 narasel na več kot 24 odstotkov. Povečanje tega deleža gre v glavnem na račun zmanjšanja deleža tistih med 141 in 150 g/km, kar bi lahko bila posledica uvajanja novejših motorjev, ki manj obremenjujejo okolje.

 

 

MMS