Mazdina kakovost in zadovoljstvo kupcev potrjena

Ponedeljek, 16 Januar 2012
Mazda je leto 2012 pričela z odlično popotnico, saj je na štirih neodvisnih evropskih raziskavah kakovosti avtomobilov in zadovoljstva njihovih lastnikov dosegla izjemne rezultate. Nemški Auto Bild Quality Report je mazdi prisodil 2. mesto, JD Power raziskava v Italiji je mazdo uvrstila na 1. mesto po kakovosti in zanesljivosti, nizozemski AutoWeek Satisfaction Awards je mazdo3 postavil na prvo mesto v svojem razredu, na Hrvaškem pa so Mazdi podelili zlato plaketo za kakovost in najboljši 4x4 za CX-5.



V Nemčiji Mazda ponovno potrjuje status enega najbolj kakovostnih proizvajalcev avtomobilov, saj je v najnovejši raziskavi Auto Bild Quality Report zasedla 2. mesto med 20 znamkami, vključenimi v raziskavo, kar jo uvršča tudi pred domače predstavnike luksuznega razreda (BMW, Audi in Mercedes-Benz). Ocene te izjemno cenjene raziskave nemške avtomobilistične revije Auto Bild temeljijo na izsledkih nemškega združenja za tehnične preglede (TÜV), rezultatih Auto Bildovih vzdržljivostnih testov, poročilih bralcev o okvarah vozil in njihovih priporočilih ter zgodovini vpoklicev.

Najnovejša raziskava zadovoljstva kupcev, ki jo je v Italiji izvedlo podjetje J.D. Power, je pokazala, da imajo Mazdini modeli najmanj pritožb kupcev med vsemi znamkami na italijanskem trgu. Mazda je na 1. mestu po kvaliteti in zanesljivosti in na 4. mestu skupno med 28. znamkami, upoštevajoč vse kriterije raziskave.

Na Nizozemskem je Mazda3 drugič zapored osvojila nagrado raziskave zadovoljstva kupcev revije AutoWeek (AutoWeek Satisfaction Award) v izjemno pomembnem in širokem segmentu kompaktnih avtomobilov. Mazda3 s tem ni le premagala svojih glavnih konkurentov, kot so Toyota Prius, Toyota Corolla, Audi A3 in Volkswagen Golf, temveč je osvojila tudi četrto mesto v skupni razvrstitvi.

Strokovna žirija društva avtomobilističnih novinarjev Hrvaške je aktualno prodajno paleto vozil Mazda nagradila z zlato plaketo za kakovost. Posebno priznanje je prejela tudi nova mazda CX-5, ki so jo naši sosedje razglasili za najboljše terensko vozilo leta. Mazda CX-5 bo sicer svojo prodajno pot v Sloveniji pričela v kratkem in bo prvi avtomobil z naprednimi tehničnimi rešitvami SKYACTIV.

Kratek povzetek drugih raziskav:

J.D. Power - Nemčija
Mazda3 - Največ točk med vsemi 117 modeli, vključenimi v raziskavo
Mazda3 - 1. mesto v kompaktnem segmentu
Mazda2 - 1. mesto v segmentu B

J.D. Power – Združeno kraljestvo
MX-5 - 1. mesto v kategoriji športnih avtomobilov, pred luksuznimi predstavniki kot so Audi TT, Mercedes-Benz CLK in SLK.

Auto Bild 100.000 km vzdržljivostni test
Mazda3 - Test končan brez okvar – najvišja možna ocena
Uvrstitve – Mazdini modeli Mazda3, Mazda5 in Mazda6 so osvojili tri od prvih štirih mest med 80 modeli.

Najnovejši TÜV Report - Nemčija

(več kot 7 milijonov pregledov na posamezno starostno kategorijo, skupno 215 modelov)
Starost 3 leta - Mazda2 (2. mesto), Mazda3 (8. mesto)
Starost 5 let - Mazda2 (6. mesto), Mazda3 (10. mesto)
Starost 7 let Mazda2 (6. mesto), Mazda3 (7. mesto)