Mazdina tehnologija SKYACTIV prejela priznanje na Hrvaškem

Petek, 24 December 2010
Mazdina inovativna tehnologija SKYACTIV, ki bo v bodoče Mazdine modele vgrajena od prihodnjega leta naprej, je prejela priznanje v okviru izbora za Hrvaški avto leta. Pretekli teden je žirija članov iz vrst avtomobilske industrije in medijev Mazdini tehnologiji SKYACTIV podelila zlato priznanje v kategoriji »Dosežki na področju tehnologije«.



Tehnologija SKYACTIV obsega novo generacijo Mazdinih motorjev, menjalnikov, karoserije in podvozja, ki bo od prihodnjega leta naprej vgrajena v nove Mazdine modele. Temeljne lastnosti inovativne tehnologije so  nižja poraba goriva, manjši izpusti ogljikovega dioksida in lažja konstrukcijska zasnova vozila z optimiziranim motorjem z notranjim zgorevanjem. Novi bodo tudi regenerativni zavorni sistem in hibridni sistemi za učinkovitejšo zmogljivost motorja. Mazdin cilj je znižati porabo goriva v svetovnem merilu za 30 odstotkov do leta 2015 (v primerjavi z vrednostmi iz leta 2008).

Pretekli teden je zlato plaketo na podelitvi v Zagrebu prevzel Branko Maranić, direktor Mazde na Hrvaškem. »To je posebna čast za nas glede na to, da je novo tehnologijo SKYACTIV doslej na testni vožnji preizkusilo  le nekaj avtomobilskih strokovnjakov, ki so bili tako navdušeni nad inovacijami, da je prišlo do nominacije in prejetja te prestižne nagrade. Lahko si predstavljate, kakšne prednosti bo tehnologija SKYACTIV prinesla Mazdinim kupcem v novih avtomobilih,« je dejal Maranić.