Mazdine novosti na avtomobilskem salonu v Parizu

Sreda, 03 Oktober 2012

Prihaja nova generacija Mazdine admiralske ladje, Mazda6, ki temelji na naprednih tehnologijah SKYACTIV in sledi oblikovalskemu jeziku »KODO – Duša gibanja«. Mazda6 limuzina in mazda6 sport combi sta glavni zvezdi Mazdinega razstavnega prostora na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu, pritegne pa tudi prenovljena mazda MX-5.


 
Nova mazda6
Nova mazda6 prinaša najsodobnejše tehnične rešitve, zajete v sklop tehničnih inovacij SKYACTIV ter čutno oblikovanje, ki ga narekuje oblikovalski jezik KODO. Odlikujejo jo udobje za potnike ter neposrednost in športnost za voznika, zelo značilne vrline znamke Mazda. Novost je edinstven sistem regeneracije energije pri zaviranju i-ELOOP. Mazda6 limuzina in mazda6 sport combi, ki se v Parizu predstavljata skupaj, sodita med večje v segmentu, zaradi uporabe SKYACTIV tehnologij pa sta lažji od aktualnega modela Mazda6. Novi pogonski agregati zagotavljajo več moči in manjšo porabo goriva, karoserija in podvozje sta čvrstejša, krmilni sistem in vzmetenje zagotavljata udobje in dobro vodljivost.

Prenovljena mazda MX-5
Prenovljena mazda MX-5 je poslej še bolj odzivna na pritisk stopalk za plin ali zavoro, kar zagotavlja še bolj dinamično, neposredno in nepozabno vozniško doživetje. Svoje prispeva tudi agresivneje zasnovan sprednji del, ki skupaj z dvigom motornega pokrova  povečuje varnost pešcev v primeru trka. Vse ostalo ostaja kot doslej – nič dodatne teže, nič manj zanesljivosti.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper